Türkiye GündemiEkonomi

ESKİ HÜKÜMLÜ İŞÇİLERE MÜJDE !

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu, kamuda ve belediyelerde çalışan eski hükümlülerle ilgili de çalışma yapıldığını açıklayarak “Terör ve çocuk istismarına bulaşmamış eski hükümlü kardeşlerimizi de kadroya alacağız” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu, kamuda ve belediyelerde çalışan eski hükümlülerle ilgili de çalışma yapıldığını açıklayarak “Terör ve çocuk istismarına bulaşmamış eski hükümlü kardeşlerimizi de kadroya alacağız” dedi.Taşerona kadro verilmesinin devrim niteliğinde olduğunun altını çizen Bakan Sarıeroğlu, taşeronların kadroya geçişleri ile ilgili yapılan sınavlarda konu dışında soru sorulduğu iddiasına, “Buradan sınav komisyonundaki arkadaşlara sesleniyorum. Biz çok temiz bir iş yaptık, önemli bir iş yaptık. Bu işi gölgeleyecek hiçbir iş içerisinde olmayın, aynı titizliği sizden de bekliyoruz. Sınav komisyonlarında sadece işinizle ilgili sorular sorulacak. Eğer başka soru soruluyorsa buradan taşeron işçi kardeşlerime söylüyorum. İtiraz etsinler bize onların yanındayız. Bu konuda Cumhurbaşkanımızın da talimatı var” şeklinde konuştu. Bakan Sarıeroğlu, bu konuda aykırı davrananlar hakkında ise gerekenin yapılacağını söyledi.

Eski hükümlü işçiler

Eski hükümlülerin kadroya geçişleri ile ilgili de var olan sıkıntıları ifade eden Sarıeroğlu, “Buradan ilk defa açıklıyorum. Taşeron işçilerle ilgili süreç 2 Nisan’a kadar devam edecek, sonra terörle bağlantısı olmayan, cinsel saldırı, çocuk istismarı gibi suçları asla kabul etmeyeceğiz. Ama bunun dışında şimdiye kadar çalışan eski hükümlü kardeşlerimizin de kadroya geçişlerindeki belirsizliği gideceğiz. 3 Nisan’dan itibaren inşallah bu geçişleri gerçekleştireceğiz” ifadelerine yer verdi.
Bakan Sarıeroğlu, ayrıca yine kamuda geçici işçilerin kadroya alınmaması konusunda da çalışma yaptıklarını belirterek, “Geçici işçilerle ilgili askere, giden doğum iznine ayrılanların yerine çalışanlar var. Hizmet sözleşmeleri devam ediyorsa 4 Aralık kriterine bakmadan hepsini kadroya geçireceğiz” dedi. Bakan Sarıeroğlu, yine emekliliği dolmuş taşeron işçilerin de kadroya geçirilerek işlerine devam ettirileceğini açıkladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu