GündemSporTürkiye Gündemi

ESKİ STATLAR ‘MİLLET BAHÇESİ’ OLACAK! İŞTE O İLLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda eski statların bulunduğu alanlar, “Millet Bahçesi”ne dönüştürülecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda Bursa, Eskişehir, Trabzon, Gaziantep, Konya, Samsun ve Ordu’da eski statların bulunduğu alanlar, “Millet Bahçesi” olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki gün TRT canlı yayınında, ve Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Seçim Beyannamesi ve Aday Tanıtım Toplantısı’nda “Bazı illerimizde ‘Millet Bahçeleri’ kuracağız.” sözlerinin ardından gözler ülke genelindeki eski statlara çevrildi.

Birçok kentte yeni statların yapılmasının ardından atıl durumda kalan eski statlara belediyeler tarafından “Millet Bahçeleri” kurulacak.
“Millet Bahçesi” oluşturulacak bazı iller şöyle:

Bursa Atatürk Stadı

Yapımı için 1926 yılında Atatürk’ün bizzat kendisinin bin lira bağışta bulunması, hem 1948 yılından bu yana resmi törenlere hem de Bursaspor’un şampiyonluk başta olmak üzere elde ettiği birçok başarıya ev sahipliği yapması nedeniyle ketin tarihinde ayrı bir önemi bulunan Bursa Atatürk Stadyumu, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 45 bin kişilik yeni stadın tamamlanmasının ardından 2017 yılının başlarında yıkıldı. Eski stattaki 50 bin metrekarelik alan, aynı yılın ikinci yarısından itibaren gerçekleştirilen düzenleme ve yeşillendirme çalışmalarıyla park haline getirildi.

Çevre düzenlemeleri ve yeşillendirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından eski stadyum, “Millet Bahçesi” olarak Bursalılara hizmet vermeye devam edecek.

Eskişehir Atatürk Stadı

Eskişehir’de spor müsabakalarına 1953 yılından itibaren yaklaşık 15 bin seyirci kapasitesiyle hizmet veren Atatürk Stadyumu, yaklaşık 33 bin kişilik yeni stadyumun geçen yıl tamamlanması sonucu atıl kaldı .Mustafa Kemal Atatürk Caddesi’ndeki Atatürk Stadyumu’na ihtiyaç kalmayınca yerine meydan ve ”Millet Bahçesi” yapılması kararlaştırıldı. Toplam 56 bin 400 metrekare olarak projelendirilen meydanda yeşil alan, otopark ve rekreasyon alanları bulunacak, sosyal hizmetler sunan yapılar yer alacak.

Millet Bahçesi’nde muhtelif çiçekler ve endemik bitkiler yen alacak.Anketle vatandaşın istekleri de sorulan alan, Türkiye’nin en büyük kent meydanlarından biri olacak.Diğer stadyumlarsa şöyle; Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı, Gaziantep Kamil Ocak Stadyumu, Konya Atatürk Stadyumu, Samsun 19 Mayıs Stadyumu, Ordu 19 Eylül Stadyumu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu