GündemÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

ESKKK GENEL KURULA HAZIRLANIYOR

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Erol Ayvaz, Balıkesir’deki esnaf ve Sanatkârın borcuna sadık olduğunu söyledi. Yaklaşan genel kurullarının 21 Ocakta yapılacağını belirten Ayvaz, ‘ sonuç hayır getirsin’ dedi.
2017 YILINIDA KAR İLE KAPATTIK
EKKK Başkanı Erol Ayvaz, “1993 yılında ilk başkan oldum ve kapalı bir kooperatifi teslim aldım. Belediyenin kiracısıydık o zaman ve aynı dönemde Hasanbaba’da bir yer aldım. 50milyon kredi kullandık.250 metrekarelik bir alanda kendi binamızda hizmet veriyoruz. Esnaf ile ilgili bir saat mefhumumuz yok. Yüzde 50 hazine destekli krediye aracılık yapıyoruz. Bugüne kadar başkanlık dönemimde hiçbir esnaf arkadaşımızın işyerine evine icra gitmedi.’ dedi .Ayvaz, Biz ticari anlamda esnaf ve sanatkârın işlerinin daha iyi yerlere gitmesi için çalışıyoruz. Kooperatifin gücü olmalı ve bu güç kooperatifte var. İki yıl önce yeni biryer daha aldık. Bir milyon 800bin lira gibi bir para vererek burayı da almış olduk. Tüm bu harcamalara rağmen 2017 yılını da kar ile kapattık. İller bazında bir numaralı kooperatifiz.’ şeklinde konuştu.
ESNAF VE SANATKAR SADIK
Uzun süredir böyle bir kooperatifte başkanlık yapmak elbette ki çok güzel diyen Erol Ayvaz şahsının ve yönetiminin hiçbir yerde kötü bir izleniminin yada herhangi bir şaibesinin olmadığını belirtti. Ayvaz, ‘bunca işi yapıp bu kadar temiz kalabilmek zor ve bunu da bize söylüyorlar bir mucize, başarı diyorlar. Esnaf ve sanatkâra her ihtiyaç duyduğunda istediği krediyi verebiliyorsak b undan güzel iş olmaz herhalde. Nerede olurlarsa olsunlar esnaf ve sanatkârın krediye ihtiyacı varsa Kooperatiften kullansınlar. Yüzde 50 hazine destekli kredinin faizleri yıllık 7,5.Böyle bir olanak varken yüzde 20-25lerle kredi kullanmak abesle iştigal olur. Ben aynı zamanda Balıkesir Bölge Birliği Başkanıyım. Bölgeye bağlı 20 kooperatifim var.20 kooperatifte bütün ilçe be beldelerde bugüne kadar 300milyonun üzerinde para dağıtmışız. Bunların takip ortalaması ise yüzde 13.8 Balıkesir bölgesindeki esnaf ve sanatkar borcuna sadık.’ dedi.
21 OCAK’TA GENEL KURUL
‘Biz uzun yılar kooperatifçilik yapıyoruz. Kooperatifçilik tecrübe, bilgi ister. Esnafın işini görebilmeyi gerektirir. Önceliğimizde bu. Esnaf Kefalet Kooperatifinin kapısı 7/24 saat açık olması Esnaf Sanatkârın en doğru kanadıdır. Bu kanatla esnafın bize vereceği destekle 21 Ocakta da bir genel kurulumuz var. Esnafın sahip çıkacağını ve aynı şekilde göreve devam diyeceğimizi esnaf ve sanatkârımıza yeni çıkan en üst limit krediyi kullandırmaya devam edeceğiz. Seçimle ilgili bir kaygımız yok. Aday olan arkadaş olabilir, onlara da başarı dilerim. EKKK’nin genel kurulları hep güzel geçer. Yine birlik beraberlikle geçecektir. Aşırı tepkili bir genel kurul olsun da istemeyiz. Yapılacak genel kurulda sonuç ne olursa olsun hayır getirsin. Bizim ortaklarımıza olan güvenimiz tam. Yeni dönemde yeni yerimizde esnaflarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Kolay değil 25 yıl. Esnaf bizi biliyor.’Serap Tetik Acar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu