Gündem

ESNAF ALTIEYLÜL’E YAKIŞTIRDI

Altıeylül Belediyesi tarafından Altıeylül Ortaokulu’nun çevresinde sürdürülen çevre düzenleme çalışmalarını değerlendiren esnaf, Gül Sokak’ın önceki ve sonraki hali arasında ciddi bir farklılık olduğunu belirttiler.

Balıkesir şehir merkezindeki caddeler canlandırılıyor. Altıeylül Ortaokulu yanında bulunan işletmeler, tenha ve atıl durumda bulunan bir sokak görünümünden uzaklaştılar. Yaklaşık bir hafta süren çalışmanın ardından yenilenen sokağı değerlendiren çevre esnafı, öneri ve temennilerini de dile getirdiler.

Kurtuluş Özcan: Daha çok gençlere ve üniversite öğrencilerine hitap eden işletmemizde biz de yeniliklere gittik. Dar ve kullanışsız bir sokağımız olduğu için dışarıda masa bulunduramıyorduk. Vatandaşlar rahatça gelip gidemiyordu. Ve sokağımızda aydınlatma oranı da yetersizdi. Ama Altıeylül Belediye Başkanımız Zekai Kafaoğlu’nun girişimleriyle çok güzel bir ortam yaratıldı. Kilit parke taşları döşenerek yollardaki engebeler kaldırıldı. Bunun yanı sıra sokak çok aydınlatılamıyordu. Aydınlatmalar da arttırıldı. Işıklandırmalar çoğaltıldı. Ve bir alanda neredeyse ilk defa yeşillendirmeler artırıldı. Daha yeşil ve güzel bir atmosfer oluşturuldu. Özellikle iftardan sonra çok daha fazla vatandaş gelmeye başladı. Çok güzel bir atmosfer oluşturuldu. Burada emeği geçen Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’ndan en ufak taşı taşıyan emekçiye kadar herkese teşekkür ederiz. Bu Altıeylül Belediyesi’nin vizyon projelerinden oldu.

Nesrin Atmaca: Sokağımızda bir düzen oluştu çok güzel oldu ama esnaflarda büyük bir sıkıntı var. Özellikle kafelerin yer belirlemeleri konusunda ciddi sıkıntılar söz konusu. Altıeylül Belediyesi’nin bizlere yer belirlemesi gerekiyor. Yiyecek-içecek işletmeleri ve kafelerin dışarıdaki masalarının eşit ve adil bir şekilde düzenlenmesi gerekiyor. Ayrıca açık alanlarda üzerinin kapanması gerekiyor. Sıcak ve yağmurlu havada vatandaşlar üzeri kapalı yerler arıyorlar. O nedenle çevre düzenlemesi çok güzel olsa da belli bir düzene oturtulması gerektiğini düşünüyorum. Yine de emeği geçen herkese teşekkür etmek lazım.

Terzi Ünal: Biz Altıeylül Ortaokulu’nun arkasında kalıyorduk. Tam anlamıyla kullanılamayan bir bölgeydi. Bakım ve düzenleme çalışmaları da yapılırken hava muhalefeti nedeniyle toz, toprak ve çamur da etkili oldu ama geri dönüşü çok güzel. Daha ferah ve büyük bir alana kavuştuk. Yeşil alanlar artırıldı. Kullanışsız ve boş duran muhtarlık binası kaldırıldı. Vatandaşlar bu dolu daha fazla kullanmaya başladılar. Artık daha sık geçiliyor. Akşamları tenha olan sokak artık kalabalık ve daha iyi oldu. Altıeylül Belediye Başkanımız Zekai Kafaoğlu’na çok teşekkür ederim. Emeği geçen herkese de çok teşekkür ederim.

Ayşe Fidan: Ben Balıkesir Üniversitesi öğrencisiyim. Okul çıkışlarında arkadaşlarımla birlikte vakit geçirebileceğim çok güzel bir alan oldu. Arkadaşlarımla gidebileceğim açık ve güzel alanlar çok kısıtlı. Eskiden bu sokaklar da çok tenha geliyordu. Ama daha güzel ve açık, ferah bir yere kavuştuk. Gül Sokak’ın yeni halinden çok memnunum. Altıeylül Belediyesi’ne teşekkür etmek lazım. Altıeylül Belediyesi hep halkın içinde ve çok güzel çalışmalar yapıyor.

Serkan Doruk: Balıkesir her geçen gün güzelleşiyor. Sanki zaman durmuş gibi duran Balıkesir’de hızlı bir değişim söz konusu. Özellikle Çarşı artık istenileni veremiyor. Alanlar çok kısıtlı. Ama yapılan ufak tefek dokunuşlarla daha güzel bir alan yaratıldı. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun yaptığı projeleri izliyorum hep halk odaklı. Bu çok güzel. Kafeler daha bir düzenli olmuş. Yollar daha düz ve yaya geçişlerinde kolaylık sağlıyor. Tek sorun kaldırımlardan giden motosikletliler. Onlar da olmasa çok daha güzel olacak aslında.

İlhan Ateşcan: Ben üniversite öğrencisiyim. Balıkesir çok güzel bir şehir. Huzurlu ve sakin olan Balıkesir’i seviyorum. Suç oranları düşük. Ama Balıkesir’de sosyal yaşam biraz eksik. Biz öğrencilerin vakit geçirebileceği yerler hep kapalı kafeler. Ama Altıeylül Belediyesi Altıeylül Ortaokulu’nun çevresini çok güzel bir şekilde dizayn etti. Yollar daha düzgün olmuş. Ayrıca onun dışında oturma alanları yenilenmiş. Boş muhtarlık binası kaldırılmış. Dar bir sokak olması nedeniyle biz çok zorlanıyorduk. Ama artık daha ferah ve güzel bir yol olmuş.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu