GündemTeknolojiTürkiye Gündemi

Facebook’ta BFF Trollemesine Kanmayın

Facebook‘ta bir anda popüler hale gelen BFF aldatmacası, pek çok kullanıcıyı kandırmayı başardı.“Hesabınızın Facebook’ta güvenli olduğundan emin olmak için BFF diye bir yorum yazın.” şeklinde durumlar ile karşımıza çıkan BFF’nin aslında hesap güvenliğiyle hiçbir alakası yok. Peki bu BFF ne işe yarıyor? İşte detaylar:

İlk olarak yabancı Facebook sayfalarında ortaya çıkan ve şu sıralar ülkemizde de popüler hale gelen BFF, şirketin Text Delight özelliğinin bir ürünü. Bazı kelimeleri renkli hale getirip animasyonlarla süsleyen Facebook, ‘en iyi dileklerimle’, ‘xoxo’ ve ‘tebrikler’ gibi yorumları bu özelliğine dahil etmiş. Yani bir durumun altına bu kelimeleri kullanırsanız sizin de yorumunuz renkli hale gelecek ve animasyon gösterilecekti.

Nereden Geliyor Bu BFF?

BFF kelimesinin ilk çıkış yeri Oxford İngilizce Sözlüğü. 1996 yılında ‘Best Friend Forever’ (Sonsuza Dek En İyi Arkadaşım) kelime grubunu kısaltarak BFF halinde kullanılan kelimenin İngilizce’de bir hayli popüler olduğunu belirtmek gerekiyor. Bu popülerlikten yararlanmak isteyen Facebook da BFF kelimesini Ocak ayında kendi platformuna taşıdı ve animasyon özelliği kazandırdı. Yani kısacası BFF’nin güvenlikle, şifrelemeyle veya hırsızlıkla hiçbir alakası bulunmuyor.

Ayrıca konu hakkında şimdiye kadar açıklama yapmayan şirketin, durumlar daha da büyürse düzeltme yapacağı veya BFF’yi kaldırabileceği söyleniyor. Eğer bundan sonra Facebook’ta BFF trollemesinerastlarsanız, dostluğu simgelediğini bilmenizde fayda var.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu