GündemÇocukça

Fevzi Çakmak’ta Bir Gün

Toplumdaki sevgiyi, saygıyı, bağlılığı sağlayan en önemli değerlerden  biride yardımlaşma. Fevzi Çakmak İlkokulu 4/C sınıfının birbirinden özel ve muhteşem öğrencileri ile görüştük. Yardımlaşmanın çok güzel bir duygu olduğunu söyleyen çocukların gelecekteki hedeflerinde yardıma muhtaç olanlar için dernek kurmak var.

 

 

Aytuğ Dokuyucu: Yardımlaşma bence çok güzel. Afrika’daki yemek ve maddi yardımda bulunabiliriz. Bir arkadaşımız düştüğünde ona yardım etmeliyiz. Elinden tutmalıyız. Annesi babası olmayanlara yardım etmeliyiz.

 

Yiğit Işık: yetmeyenlere yardım etmeliyiz. Kurumlar kurarak yardım etmek isterim. İhtiyacı olan herkese yardım etmeliyiz.

 

Melih Sarı: yardımlaşma çok güzeldir. Sokakta aç ve çaresiz insanlara yardım etmeliyiz. Ben aileme danışarak elimden geldiği kadar yardım ediyorum. Herkes küçücük bir yardımda bulunsa bence çok güzel olur. Gelecekte bu konu ile ilgili kurumlar kurmak istiyorum.

 

Tuana Öz: Evleri olmayanlara yardım etmeliyiz. Hayvanlara da yardım etmeliyiz. Suriyeli çocuklara da yemek ve okul yardımı yapmalıyız. Çünkü onlar her konuda yardıma muhtaç.

 

Hüseyin Koç: Evleri olmayanlara, her konuda muhtaç olanlara yardım etmeliyiz. Onlara yemek dağıtmalıyız. Onları evlerine kavuşturmalıyız. Çocukların da eğitim ve öğretim hakları için kırtasiye ve okul malzemeleri temin etmeliyiz.

 

Nur Karabulut: Afrika’daki çocuklara para yardımında bulunabiliriz. Köydeki çocuklara kitap ve defter yardımı yapabiliriz. Suriye’deki çocuklara da yemek ve şu anda muhtaç oldukları yardımlarda bulunabiliriz.

 

Sema Nevra Erdal: Ben Afrika’daki çocuklara yardım etmek isterim. Suriyeli çocuklara, sokakta yatanlara, evi olmayanlara da yardım etmek istiyorum. Onlar için çok üzülüyorum. İçimden kendi yemeğimi onlarla paylaşmak, kendi evimi onlarla birlikte oturmak geliyor.

 

Bartu Akça: sokaktaki çocuklara, Afrika’dakilere yardım edebiliriz. Sokakta yaşamak zorunda olanlara yemek ve giyecek yardımı yapabiliriz. Afrika’da çok aç olanlar, yemek yiyemeyenler var. Bizim günde bir çok ekmeğimiz çöpe gidiyor. Ama onlar ekmek bulamıyor.  Fazla olan her şeyimizi paylaşıp yardım etmeliyiz.

 

Ayşenaz Çoban: Lösemili çocuklara yardım etmeliyiz. Yiyecek ve okul yardımları yapabiliriz. Annemin ve babamın izni doğrultusunda onlara her konuda yardım etmek isterim. Ailem de yeri geldiğinde yardımlarda bulunuyor. Ben de büyüyünce herkese yardım edeceğim.

 

Elif Duru Seferler: Lösemili çocuklara, Afrika’daki çocuklar ve Suriye’deki çocuklara yardım etmek istiyorum. Trafikte olan yaşlılara yer vermeliyiz.

 

Arda Karakulak:  Yetim çocuklara yiyecek ve para yardımında bulunabiliriz. Dışarda kalanlara yardım etmeliyiz. Ekmeğimizi çöpe atmayıp, muhtaç olan insanlar ile paylaşmalıyız. Afrika’daki çocuklara yardım etmeliyiz.

 

Busenur Gençyürek: Yardımlaşma çok güzel. Evi olmayan inşalara yardım etmeliyiz. Biz bir canlıyız. Hayvanlar da bir canlı. Onlara da yardım etmeliyiz. Onlara yemek verebiliriz. Afrika’daki ve Suriye’deki insanlara yardım gönderip onları mutlu edebiliriz.

 

Elif Su Gün: Yardımlaşma deyince aklıma önce Suriyeliler geliyor. Ülkede çok savaşları var. Büyüyünce onların barışını sağlayabilirim. Yetimler için onlara evimdeki fazla olan oyuncaklarımı paylaşmak isterim. Kaza yapanlara da yardım etmeliyiz.

 

İlayda Talazgil: Ülkemizde pek çok yardıma muhtaç insan var. Bunlara mutlaka yardım etmeliyiz. Destek olmalıyız. Bu durumda onlarla arkadaş olabilir ve onları sevindirebiliriz.

 

Deniz Ünkazanan: Evsiz olanlara, yardım etmeliyiz. Yemeklerimizi paylaşmalıyız. Onlar için bir parça ekmek bile çok değerli. Bence herkese yardım edebiliriz.

 

Cuma Yiğit Ercan: Yardımlaşma çok güzel. Yardım edersek çok zor durumda iken bize de yardım ederler.

 

Elif Su Gün: Suriyeliler ve yetimler aklıma geliyor. Maddi durumu çok iyi olmayan çocuklar geliyor. Onlar adına ben çok üzülüyorum. Büyüdüğümde onlar için bir vakıf kurarak onlara yardım etmek istiyorum.

 

Batın Bertuğ Yöntem: yardımlaşma deyince Afrika’daki çocukların açlığı ve susuzluğu aklıma geliyor. Ben onlara yardım etmek istiyorum.

 

Aleyna Memişoğlu: Suriye’deki çocuklara yardım etmek istiyorum.

 

Onur Olutaş: Fakir, annesi babası olmayan çocuklara yardım etmeliyiz. Ayrıca eğitim göremeyen, evleri olmayan çocuklara yardım etmek istiyorum.

 

Talha Ala:  Suriye’de olan çocuklara yemek, su, kırtasiye malzemeleri gibi yardımlarda bulunmalıyız. Elimden geldiği kadar her yardımı yapmalıyız.

 

Efsun Şahin: Yardımlaşma çok güzel bir duygu. İhtiyacı olan herkese yardım etmeliyiz.

 

Sınıf öğretmeni Şaziment Ürkütgil: Değerler eğitim ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Yardımlaşma toplumumuzun her alanında ihtiyaç duyduğumuz en güzel değerlerimizden bir tanesi. Toplumdaki sevgiyi, saygıyı, bağlılığı sağlayan en önemli değerlerden de birisi. Yardımlaşmak için aslında çok da uzaklara gitmemiz gerekiyor. Etrafımızda bir çok muhtaç var. Yeter ki yardımcı olmak isteyelim. Hayvanlarımız için yiyecek ve su ve barınak yardımı sağlayabiliriz. En temel ihtiyaç olan beslenme, giyecek ihtiyacı sağlayabiliriz. Herkes çevresindeki birkaç kişiye yardımcı olsa toplumda ihtiyacı olan insan sayısı azalacak. Çocuklarımıza da bu güzel duyguyu verebilirsek ve bu duyguyu kazandırabilirsek gelecek nesiller daha güzel yaşayacak.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu