GündemEkonomi

Fikir ve Eylem Üretme Değerli ve Önemli

Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNMARSİFED) KOSGEB desteği ile 24 ay süre ile yürütmekte olduğu Tematik Projesi “Güney Marmara İşletmeleri ve Girişimciliği Büyüyor” kapsamında; projeye yeni firmalara katma, proje tanıtımı ve proje kapsamında gerçekleştirdiği portal tanıtımı için Çanakkale’de biz dizi faaliyeti gerçekleştirdi

 

 

 GÜNMARSİFED Güney Marmara Bölgesinin ihracat artışına katkı yapmak amacıyla KOSGEB desteğinde önemli bir proje yürütüyor. Proje kapsamında bölge işletmelerine uzmanlar tarafından ücretsiz danışmanlık desteği veriliyor. Bölge işletmelerinin tanıtımına yönelik portal faaliyete geçirildi.

İhracat odaklı çalışmalar doğrultusunda GÜNMARSİFED Başkanı İsa Tamer Çelik Başkanlığında, BASİAD, ÇASİAD, BİSİAD, BANSİAD, BANGİAD Başkanları Çanakkale’de ihracat potansiyeli olan firmaları ziyaret ederek, projeye davet ettiler. İhracat projesine Çanakkale’den yeni firmaların katılımı ile proje giderek genişleme sürecine girdi.

 

“Yapmamız gereken işler ve sorumluluklar var”

 

Proje kapsamında ÇASİAD Üyelerine proje içeriği, üye portalı, bölgenin ihracat potansiyeli ve mevcut durumu ve yeni öncelikler konularında sunum yapıldı.

GÜNMARSİFED Başkanı İsa Tamer Çelik, yaptığı açıklamada, “Ülkemiz ve Bölgemiz ekonomisinin çeşitli tehditler altında olduğu bir dönemde çok daha iyi motive olmalıyız. Bizler yaşadığımız toplumun kaynaklarını kullanmakla yetkilendirilmiş insanlarız. İş insanları kaynakları kullanıyorlar ve insanları yönetiyorlar. Toplumsal hareketin toplumsal dinamiğin en merkezinde bulunan ekonomik faaliyeti kararlarıyla etkiliyorlar. O bakımdan iş dünyası insanlarının aynı zamanda yetkilerini kullandıkları bu toplumun gelişimi ile ilgili duyarlılık göstermeleri bu konuda bir araya gelerek taraf olmaları bir araya gelerek fikir ve eylem üretmeleri çok değerli ve çok önemli.

Bizler kullandığımız kaynakları, verdiğimiz emekleri ve sermayelerimizi tarlaya ekilmiş birer tohum gibi görürsek bu tohumun sağlıklı yeşermesi için çiftçi iseniz Allah’a dua ediyorsunuz hava, iklim, atmosfer ve koşullar iyi gitsin bu tohum yeşersin diye. İş insanlarının ektiği tohumları yeşermesi için de toplumsal hayatın ekonomiyi çerçeveleyen sosyal hayatın, siyasal hayatın verimliliği düzgün iyi bir atmosfer beklemesi lazım. Burada elimizi açıp Allah’a dua etmekten öte yapmamız gereken işler ve sorumluluklar var. O bakımdan bu tür projeleri çeşitlendirmemiz, yenilikçi rekabet ile agrasif bir ihracat hamlesi yürütmeliyiz” dedi.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu