GündemEkonomiÖzel Haberler

FIRTINA ÇIKTI BALIK TEZGAHA ZOR GELDİ

Balıkçı Hayri Atıcı, son günlerde yaşanan fırtına nedeniyle tezgahta balıkların azaldığını söyledi. Balık fiyatlarının 10 liradan başladığını belirten Atıcı, en çok satılan balıkların hamsi ve sardalya olduğunu dile getirdi.

Kardeşler Balıkçılık İşletmecisi Hayri Atıcı,  Marmara ve Ege Denizinde yaşanan fırtına nedeniyle balıkların azaldığını söylerken, hamsinin kilosunun 15 liradan başladığını belirtti. Balık tezgahlarında Karadeniz hamsisi, sardalya, çupra ve levrek yerini alırken sardalya 10 liradan en uygun balık olarak vatandaşın sofrasında yerini aldı. İstavrit 20 lira, hamsi 15 lira olurken çupra ve levrek 25 lira ile fiyatın en yüksek olduğu balıklar oldular.

 

Balıkçılarzorda1

 

“EN UYGUNU SARDALYA”

Balıkların içinde fiyatın en uygun olduğu balığın sardalya olduğunu söyleyen Balıkçı Hayri Atıcı, “Balıklarımızdan Karadeniz hamsisi, sardalya en çok satın alınan balıklar oluyor. Çupra, levrek, sardalya gibi balık türlerimiz var. Sardalyanın kilosu 10 TL, Karadeniz hamsisi 15 TL, istavritin fiyatı 20 lirayken Çupra ve Levrek de 25 liradan satılıyor. Fiyatlarımız bu aralıklarda devam ediyor” şeklinde konuştu.

“BALIKESİR KARADENİZ HAMSİSİ SEVİYOR”

Balıkesirli vatandaşların en çok Karadeniz hamsisini sevdiğini söyleyen Balıkçı Hayri Atıcı, “Balıkesir’de en çok tüketilen genellikle Karadeniz hamsisi oluyor. Balıkesirli vatandaşlarımız Karadeniz hamsisini seviyor. Üstelik bu hamsinin de tam mevsimi. Karadeniz ve Marmara hamsisi hep karıştırılır. Ama Karadeniz Hamsisi daha yağlı ve lezzetlidir. Marmara Hamsisi ise daha kuru ve tatsız olur. O nedenle Karadeniz Hamsisi en çok tercih edilenlerden.

 

Balıkçılarzorda12

 

“TAVADA KIZARTILMALI”

Balıkların en lezzetli pişirme şeklinden bahseden Balıkçı Hayri Atıcı, “Balıkların lezzetini daha iyi anlamak için o balığa uygun pişirme şekli seçilmeli. Ben balıkların tavada kızartılmasını ya da pişirilmesini önerebilirim. Tavada pişriilen balıkların lezzeti iyice ortaya çıkacaktır. Tabi fırında da yapılabilir. Her balık için uygun pişirme metodu vardır” ifadelerini kullandı.Sevda Kaygısız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu