Nursima Akyürek

GARAJ BALIKESİR’DE KONSER Mİ?

 

Sosyal bir müessese olarak halka açık konserler ilk kez 18.yüzyılda opera ve resital ile birlikte ortaya çıkmış. Günümüz de hâlen devam eden açık alan konserleri, kapalı alan konserleri çoğumuzun ilgisini çekiyor. Tabi ki benimde. Neden mi ? Ankara’nın yolları taştan Garaj konserleri çıkardı beni baştan diye diye, söyleye söyleye tuttum Avlunun yolunu…

Balıkesir’de son birkaç haftada verilen konserler oldukça dikkat çekti, biletler büyük bir heyecan ile alındı. Bu hafta verilen Fatma Turgut konseri ise apayrı bir dünyaya açılan kapı gibi büyüleyiciydi. Sahne ışıklandırması ve diğer her şey bana göre tamdı. Koltuklar sırası ile doluyor ve kimseden çıt çıkmıyordu. Kırmızı koltuklardan bazısı yalnız kalmıştı ama onlarda ilerleyen zamanlarda doldu. Tüm ilgi sahnede ve tüm gözler Fatma Turgut’un üzerindeydi.

İlgili Makaleler

Konser başladığında kulakları dolduran ses elbette tarif edilemez ancak şu söylenebilir; Yaşlı olsun çocuk olsun genç olsun herkes eşlik etti gerek alkışlarla gerek ağızlar ile. Yabancılık çekmedi bizlere sanki doğma büyüme Balıkesirliymiş gibi içimizden biri gibi davrandı. Şarkılarının arasına konuşmalar serpiştirdi, bir konuşma esnasında kekeledi lakin bu daha da sıcakkanlı biri olduğunu ve ardından hemen hafif tebessüm etmesinden anlaşıldı ki cidden o da bizden biriydi. Konserin ortalarına doğru neredeyse hiç kimse oturmuyordu koltuklar engel değilmişçesine gençler dans ediyor ve çocuklar mutluluklarını belirtiyorlardı. Konser durmaksızın heyecan ile ilerliyordu ve Fatma Turgut ona eşlik eden gitarist arkadaşlarını tanıttı Hüseyin Deniz ve Egemen Sarıkaya yeni grubunda artık beraber olduklarını da açıkladı. Konserde hiçbir aksaklık olmadı. Beğendim. Güzeldi. Heyecan veriyordu.

Küskünleri barıştırıyor…

Konserin ilgi çeken bir kısmı da ‘İçinizden sevgilisi ile küs olan var mı ? ‘ sorusuna arka koltuklarda oturan gözlüklü bir kız ayağa kalkıp ellerini havaya kaldırması esnasında Fatma Turgut’ telefondan ulaşıp ulaşamayacağını sordu. Kız telefonu Fatma Turgut’a verdi. Daha sonra barıştırmak için kızın sevgilisini aradı ve sevenleri barıştırdı. Daha sonra Fatma Turgut konserin sonlarına doğru hareketli parçalar söyledi bundan en çok gençler memnun oldu güzel bir konserdi.

2007 yıllarında ‘Model’ adını alacak olan rock grubuna katılmıştı. Birçok şehirde çok fazla sayıda sahneye çıkma ve müzik seslendirme fırsatında bulunan Fatma Turgut kısa sürede içimizden biri olmaktan çıkıp ‘ bir ben, yahut biz’ olmaya yetti. Bir başkan konser izlenimlerinde yeniden görüşmek dileği ile. Bu arada hikaye ve Balıkesir’den gezi izlenimlerine de devam…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu