Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

GAZETECİLER GÜNÜ KUTLANDI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından gazeteciler gününe özel bir gece düzenlendi. Yemekli gecede merkez ve ilçelerden gazeteciler katılırken gündem gazetecilik ve çalışanlarıydı.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Balkonuk Center’da etkinlik düzenlendi. Gecede meslekte10- 20 yılı dolduran gazetecilere plaket takdim edildi. Vali Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanına Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) tarafından hazırlanan basın şeref kartı takdim edildi.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Balkonuk Center’da kutlandı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği geceye Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, BAUN Rektörü Kerim Özdemir, Karesi Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Hocaoğlu bazı yerel idareciler, gazeteciler ve aileleri katıldı. Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve BİK Balıkesir Şube Müdürü Tahsin Şahin tarafından BGG’nin hazırladığı şiltler takdim edildi. Sunumu Gazetemiz İmtiyaz Sahibi, Toplum ve Medya Merkezi Cemiyeti Başkanı Semra Aman Akyürek tarafından gerçekleştirilen gecede Balıkesir Merkez ve ilçelerinden çok sayıda davetli etkinliğe katılım gösterdi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde de gazetecilerin çalışması tebessüm uyandıran bir ayrıntı oldu. Balıkesir Büyükşehir Konservatuarı tarafından müzik dinletisi sunuldu.
Yazıcı “Türk Basını Sınıfı Geçti”
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Vali Ersin Yazıcı, “Demokrasi tarihinde basınımızın demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu düşüyorum. Dördüncü kuvvet olarak adlandırılan basının aynı şekilde aynı doğrultuda demokrasiye hizmet eder şekilde görevlerini yaptığını görmekten mutluyum. Balıkesir ilinde de tüm basın mensuplarımızın şehrimize katkı sunmak adına, şehrimizin eksikliklerini gidermek adına kamu kurumlarında ve ya özelde aksayan eksik kalanları dile getirmek ve bizler tarafından yapılmasının sağlanmasını layıkıyla yerine getirdiklerini düşünüyorum. Ve kul hakkına riayet edilerek bunun yapılması gerektiğini düşünüyorum. Ben 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. 15 Temmuz’da o hain kalkışmanın olduğu gecede Türk basını demokrasiye olan inancını dört dörtlük göstermiştir. Sınıfı geçmiştir” şeklinde konuştu.
Kafaoğlu “En Önemli Paydaşlarımız”
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “Görevimizi yaparken belli kurallara uymamız lazım. Tabi ki basın etik kuralları var. Basının kendi içinde de denetim mekanizmaları var. Bunlara uyma gayreti içerisinde çalışmaları yapıyorsunuz. Bizlerde bütün yapmış olduğumuz çalışmaları sizler sayesinde vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Sizleri birer paydaş olarak görüyoruz. Herşeyden önce insan olduğunuz için değer veriyoruz. Siyasetin malzemesi insandır. Siyasetin projelerinin merkezinde de insan olması lazım. Siyasetin içinde olduğum günden beri hep basınla iç içe olmayı yeğledim. Bütün gazetecilerin ulaşılabildiği bir başkan olma gayretindeyim. Ulaşılamadığı zamanda geri dönme gayretindeyim. Çünkü sizleri seviyoruz. Sizlerle, Balıkesir’in güzelleşmesine katkıda bulunacağımıza eminim” ifadelerini kullandı.
Demir ‘Tarihin Sayfasında Yer Alacak’
Ramazan Demir, ’15 Temmuz gecesi ülkesini seven herkes Türk Medyasının o geceki tutumunu takdir etti ve gurur duydu. Onun için diyoruz ki; 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında ülkesiyle, milletiyle bir olup tarihi destanın yazılmasına öncülük eden gazeteciler, ülkenin maruz kaldığı darbe yönetimlerinde yitirilen hakların önlenmesine katkı koydukları bu tarihte yer almayı hak ediyorlar. Hem de anasının ak sütü gibi hak ediyorlar. Balıkesir öyle bir coğrafyada bulunuyor ki Dursunbey’de çığırılan türkü Bandırma’da söylenmiyor. Edremit’in türküsü başka, Bigadiç’in türküsü başka. Balıkesir adeta büyük bir eyalettir. Böyle bir coğrafyada bizi yaşattığı için Allah’a ne kadar şükretsek azdır.
‘VARLIĞINIZ VARLIĞIMIZ HEPİMİZ BERABERİZ’
Balıkesir Toplum ve Medya Merkezi Cemiyet Başkanı Semra Aman Akyürek sunum arasında Balıkesir’de bulunan derneklerin çokluğunun zenginlik olduğunu belirterek Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti ,Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti ve Balıkesir Toplum ve Medya Merkezi, Balıkesirspor Gazeteciler Derneği Başkan ve üyelerininde hep bir arada gecede bulunduğunu belirterek bu gece birlikteyiz ki bu beraberlik meslek için gerekli ve herkes bu birlikteliği bu gecede varlıklarıyla gösterdi’dedi.

RÖPORTAJLAR
BİK Balıkesir Şube Başkanı Tahsin Şahin: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.
Balıkesir Spor Gazetecileri Derneği BSGD Başkan Cengiz Güneş: Öncelikle tüm spor camiasının basındaki emekçilerine ve tüm basın çalışanlarımız için en iyi ve güzeli olsun istiyoruz. Bende hem yönetimim hem de tüm spor camiası adına Gazeteciler gününü kutluyorum’
Balıkesir Büyükşehir Gazeteciler Derneği Başkanı Emrah Ayyıldız:Bir bayram havasında kutlanması gereken bugünde aynı şeyleri tekrarlamak zorunda kalıyoruz.Bugün birçok meslek örgütü 10 Ocak çalışan Gazeteciler gününü kutlayamıyor.10 Ocak’ı işsiz bıraklımış,mesleğini yapamaz hale gelmiş gazetecilere adıyor.Oysaki gazetecilik aynı zamanda toplumun özgürlüğüdür.Gazetenin iş güvencesi,toplumun haber alma özgürlüğünün teminatıdır.Gazetecinin bağımsızlığı,toplumun gerçekleri öğrenme hakkının teminatıdır.Altını birkez daha çizmek gerekir ki,gazetecilik özgür olmadıkça toplumda özgür olamaz.Her ne pahasına olursa olsun,gazetecilikten vazgeçmeyen,çalıştırılmayan ama meslek onurunu koruyan tüm basın emekçilerine saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.
B.MERHABA Gazetesi Ali Osman Ata: Tüm meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günlerini kutluyorum. Bu çileli meslekte daha uzun yıllar diliyorum.
TV 100 Vildan Kara: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü bizim için oldukça önemli ve güzel bir gün. Ben de çalışıyordum ve röportajlar yaptım. Öncelikle hepimizin gazeteciler günü kutlu olsun. Basın bayramımız bugün. Biz gece gündüz demeden, zaman kavramını hiç düşünmeden vatandaşlarımıza en doğru haberleri en hızlı şekilde ulaştırmak için çabalıyoruz. O nedenle tüm gazetecilerimizin gününü kutluyorum.
TV 100 Hulusi Yılmaz: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, alın teri olanların, sahada çalışanların günü. 2018 yılının, alınteri ile çalışan emekçilere huzur getirmesini diliyorum.
İHA Muhabiri Hüseyin Tokmak: 10 Ocak çalışan Gazeteciler Günümüz kutlu olsun. Haber peşinde koşup gecesini, gündüzüne katan emekçilerimiz iyi ki varlar.
B. MERHABA Gazetesi Soner Kanber: Hayattaki en zor mesleklerden biri de gazeteciliktir. Sabah akşam, gece gündüz meftunu gözetmeksizin çalışan tüm gazetecilerin günü kutlu olsun.
B.MERHABA Gazetesi Sevda Kaygısız: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günümüz kutlu olsun. Sahada, gecesini gündüzüne katan, bu meslek için emek veren birbirinden değerli gazeteci meslektaşlarımızın gününü canı gönülden kutluyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu