Gündemİlçe HaberleriÖzel Haberler

GEÇMİŞİ GÜNÜMÜZDE YAŞATAN MAHALLE ‘DİNKÇİLER’

Dinkçiler Mahallesi Muhtarı Mustafa Sangül, komşuluk ilişkilerinin ve dayanışmanın olduğu mahallesinde eski mahalle kültürünün yaşatıldığını söyledi. Muhtar Sangül, ‘’10 yıldır hizmet ettiğim mahallemi de vatandaşlarımızı da çok seviyorum’’ diyerek MERHABA’ya özel açıklamalarda bulundu.

Kırsal mahallelerden göç alan ve merkezi bir konumda bulunan Dinkçiler Mahallesi’nde 2009 yılından beri görev yaptığını söyleyen Muhtar Mustafa Sangül, on yıldır hizmet ettiği mahallesinde vatandaşlardan 1 lira muhtarlık ücreti almadığını dile getirdi. Muhtar Sangül, yeni dönemde de aday olacağını açıklarken, mahalle sakinlerine çağrıda bulundu.

10 NUMARA ŞEHRE 10 YILLIK HİZMET

2009 yılından beri Dinkçiler Mahallesi Muhtarı olduğunu söyleyen Muhtar Mustafa Sangül, ‘’Ben Dinkçiler Mahallesi Muhtarı olarak 2009 yılında girdiğim muhtarlık seçiminde rakibime fark atarak muhtar oldum. On seneden beri çok sevdiğim mahallemde hizmet veriyorum. Vatandaşlarımızı çok seviyorum. Biz aile gibiyiz. Birlik ve beraberlik içerisinde yaşayıp gidiyoruz. On yıl severek hizmet verdiğim mahalleme Allah ömür verirse bir on yıl daha hizmet vermek istiyorum’’ ifadelerini kullandı.

‘’AÇ AÇIKTA KİMSE KALMAZ’’

Sosyal yardımlaşma ve dayanışmaya önem verdiklerini belirten Muhtar Sangül, ‘’Mahallemiz çoğunlukla kırsaldan göç alıyor. Haliyle mahallede yaşayan vatandaşlarımızın maddi durumları da çok iyi değil. Kimin ne ihtiyacı varsa, karşılanıyor. Gerek belediyelerimiz, gerek hayırseverler gerekse ben imkanlarım ölçüsünde yardımda bulunuyorum. Karnı aç olanın karnını doyuruyoruz. Kıyafet sıkıntısı yaşayana kıyafet desteği sağlıyoruz. Herşey vatandaşlarımızın rahat koşullarda yaşayabilmeleri için’’ şeklinde konuştu.

DİNKÇİLER’DE ÖZEL GÜN ‘5 MAYIS’

5 Mayıs tarihlerinde mahallesinin ziyaretçi akınına uğradığını belirten Dinkçiler Mahallesi Muhtarı Mustafa Sangül bunun nedenini şu sözlerle açıkladı; ‘’Bizim mahallemizde önemli bir değerimiz var. Burada Bardakçı Dede yatırımız var. Her 5 Mayıs tarihinde farklı mahallelerden de vatandaşlarımız bizim mahallemize gelirler dualarını okurlar. Biz de birkaç arkadaşımızla birlikte pilav-ayran, lokma hayrı yaparız. Muhtarlıktan türbeye kadar inanılmaz bir kalabalık olur. Ben tüm Balıkesirlileri 5 Mayıs tarihinde mahalleme bekliyorum. Çünkü oldukça güzel renkli bir gün yaşanıyor’’ dedi.

‘’BİR VE BERABERİZ’’

Mahallesinde birlik ve beraberliğin yıllardan beri bozulmadığını dile getiren Muhtar Mustafa Sangül, ‘’Mahallemizde Roman vatandaşlarımız da yabancı ülkelerden gelen vatandaşlarımız da yaşıyor. Ama mahalle sakinleri birlik ve beraberlik içerisinde. Herkes yardımlaşır, komşusu açken tok yatan olmaz. O nedenle biz her zaman bir ve beraberiz kolay kolay tartışmalar çıkmaz. Huzurlu ve güzel bir mahallemiz var’’ dedi.

‘’BELEDİYELER BİR TELEFON KADAR YAKIN’’

Muhtarlık görevine başladığı 2009 yılında doğalgazın, yolların bile tam olarak yapılmadığını söyleyen Dinkçiler Mahallesi Muhtarı Mustafa Sangül, ‘’Bizim en büyük desteğimiz belediyelerimiz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Zekai Kafaoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Her zaman ilgileniyor. En ufak bir ihtiyaçta anında çözüm getiriyor. Belediyelerimiz her birimi olağanüstü özveriyle çalışıyor. Bizim de başarılı olmamızın nedeni sorunlarımızın çabuk çözülmesi’’dedi.

‘’TEKSAS DEĞİL DİNKÇİLER’’

Mahallesinin geçmişte yaşanan mahalle kültürünü hala koruduğunu söyleyen Dinkçiler Mahallesi Muhtarı Mustafa Sangül, ‘’Bizim mahallemize bir ön yargı var. Biraz arkada ve yokuşta kaldığı için korkularak bakılıyor. Teksas gibi görülüyor ama öyle değil. Huzurlu ve sakin bir mahallemiz var. Eski mahalle kültürü yaşatılıyor. O nedenle ben mahallemizin güzel dinamiklerini de ön plana çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum. Mesela mahallemizde 8 tane çocuk parkımız var. Yunus Emre, Edip Gürcün, Namık Kemal gibi birbirinden güzel okullarımız var’’ dedi.

‘’GÖNÜL SEVDASIYLA YAPIYORUM İŞİMİ’’

Gelecek dönemde de muhtarlık yapmak istediğini söyleyen Dinkçiler Mahallesi Muhtarı Mustafa Sangül, ‘’Ben insanımıza hizmet etmekten mutluluk duyuyorum. Bu sevdamdan da vazgeçmeyeceğim. Allah izin verdiği müddetçe önümüzdeki dönemde de muhtarlık yapmak ve vatandaşlarımıza hizmet vermek istiyorum. Ben bu işi gönül sevdasıyla yapıyorum. O nedenle gelecek dönemde de adayım’’ şeklinde konuştu. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu