GündemDünyadan HaberlerEğitim

‘GELECEĞE HAZIRLAN’

Zağnospaşa Ortaokulu, İtalya, Portekiz, Polonya, Romanya ve Litvanya’dan ortak okullarla “Geleceğe Hazırlan” adlı Erasmus+ K229 projesinde yer aldı.

Okul Müdürü Cüneyd Akçura proje hakkında şu açıklamalarda bulundu: ” Okulumuzda yürüttüğümüz Erasmus+ projeleri öğretmen ve öğrencilerimize yeni ufuklar açtı. Öğretmenlerimiz Avrupa’da yürütülen farklı eğitim sistemlerini yerinde inceleme fırsatı buldu ve farklı ülkelerden meslektaşları ile fikir alışverişinde bulundu. Öğretmenlerimiz bu projelerle kendi eğitim sistemlerini paylaşıp, öğrencilerimizin 21. yüzyıl becerilerini geliştirmelerine destek oluyor, Öğrencilerimiz Erasmus+ projeleri ile İngilizce dil yeterliliklerini geliştirip, teknolojiyi eğitim amaçlı kullanmayı öğreniyorlar. Ayrıca farklı kültürleri görüp, tanıyor ve kendi kültürlerini benimsiyor”

“Sağlıklı ol, mutlu yaşa”

Proje koordinatörü öğretmen Huriye Gündüz ise projenin içeriği hakkında bilgi verdi.Projenin sağlık ve mutlulukla ilgili etkinliklerin oluşturduğunu belirten Gündüz “Projemiz iki modül üzerine kurulu. İlk modülde sağlık, dengeli beslenmenin önemi gibi konular üzerinde durulurken, ikinci modülde mutlu olmak, kendini tanımak üzerine etkinlikler yapılacak”
Bu yıl 4’ncü kez Avrupa projesi yürüteceklerini belirten Gündüz, projenin ilk öğretmenler toplantısının Ocak 2019 tarihinde Balıkesir’de gerçekleştirileceğini bildirdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu