GündemEğitim

GELECEĞİN KASPAROV’LARI KARESİ’DE YETİŞİYOR

Satranç sporunu tabana yaymak, öğrencilerde spor kültürü oluşturmak için oluşturulan “Doğru Hamlede Buluşalım” satranç projesi çerçevesinde merkez ve kırsal mahalle okullarında satranç dağıtımı tamamlandı.

2017 yılının temmuz ayında Karesi Kaymakamlığı, Karesi Belediyesi ve Balıkesir Satranç İl Temsilcisi ile yapılan protokolle “Doğru Hamlede Buluşalım” Satranç Eğitim Projesi, Karesi İlçesi’ndeki proje dahilindeki tüm okullarda tamamlandı. 33 okulda yaklaşık 2500 ilkokul 1. sınıf öğrencisine satranç takımı dağıtımı hedefi ile yola çıkılan ve 3 yıl sürecek olan projede yüzler gülüyor.

İÇİNE KAPALI OLMAYAN BİR TOPLUM

Satrancın, hem spor olarak hem de oyun olarak nitelendirildiğini belirten Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Satrancın bir diğer yönü de hayatımızda analitik düşünmeyi ve sistemli hareket etmeyi, hamleleri planladığımızda hayatımızı çok etkileyen ve altyapısal düşünme sistematiğini geliştirdiğini görüyoruz. Eğer analitik düşünmeyi becerebilen ve dışarıdaki hamlelere de dikkat eden bir nesil yetiştirebilirsek içine kapalı olmayan bir toplumun bir başlangıcını yapmış oluruz” dedi.

EĞİTİME DÜŞKÜN NESİL
Karesi’de spora yatkın, eğitime düşkün, huzuru seven ve sağlıklı yeni nesiller yetişmesi için okulların fiziksel şartlarını ellerinden gediğince güzelleştirmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, “Bu kapsamda okullarımızın hepsinde okullar hayat bulsun projesini yürüttük. Şimdi de Karesi ilçemizde bulunan 33 ilkokulda eğitim gören 1. sınıf öğrencisi yaklaşık 2500 öğrenciye satranç takımı hediye ettik” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu