GündemEğitim

GENÇ DOKTOR ADAYLARI BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesinde Dönem 1 Öğrencileri için beyaz önlük giyme töreni düzenlendi.

Çağış Kampüsü Kongre ve Kültür Merkezindeki törene; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan V. Dinçer Orkan, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Altıeylül Kaymakamı Dr. Oktay Kaya, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlter Kuş, Prof. Dr. Şakir Sakarya, Prof. Dr. Mehmet Baştürk, Tıp Fakültesi Dekan Yrd. Prof. Dr. Ertan Adalı, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Engin Ulusal, il protokolünden temsilciler, öğretim elemanları, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende öğrenciler adına fakülteye en yüksek puanla giren öğrenci Onur İkiz konuşarak duygu ve düşüncelerini paylaştı. Daha sonra Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Adalı da tıp bayramının anlam ve önemine değindiği konuşmasında öğrencilere eğitim yaşamlarında başarılar dileyerek tıp camiasının tıp bayramını kutladı.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir de yarının doktorları olacak gençlerin, mesleklerinin gerekliliklerini Dünya ve Türkiye’nin her yerinde tam olarak yerine getirme yeteneğine ve sorumluluğuna sahip olmaları gerektiğini ifade ederek; “Yarım doktor olamaz. Bu yüzden öğrencilerimize düşen görev; kurumlarımızın, devletimizin sunduğu imkânları, ailelerinin katlandığı fedakârlıkları unutmadan insani ve milli değerlere sahip olan iyi birer hekim olma adına gayret göstermeleridir. Öğrencilerimizin, gelecekte insana hizmeti kutsal bir değer kabul edeceklerine, hiçbir ayırım yapmaksızın herkese eşit davranarak hizmet sunacaklarına inanıyorum. Atamız Şeyh Edebali’nin ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ sözünü düstur alacaklarını düşünüyorum” dedi.
Rektör Özdemir, sağlık camiasının tıp bayramını kutlayarak sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından, Dönem 1’de yer alan 120 öğrenciye, protokol üyeleri ve öğretim elemanlarınca beyaz önlükleri giydirildi. Necatibey Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Müzik Grubunun bir müzik dinletisi de gerçekleştirildiği etkinlik, öğrencilerin Tıp Fakültesi Öğrenci Andını okumalarının ardından hatıra fotoğrafı çekilmesi ve kokteyl ile sona erdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu