GündemÖzel Haberler

Geri sayım başladı

Sağlık-Sen Balıkesir Şube Başkanı Ömer Seyfettin Çelebi, 15 Mayıs’ta yapılacak olan yetki sayımlarında kendi rekorlarını kırmayı hedeflediklerini söyledi. Çelebi, sağlık çalışanlarına yönelik kazanımlarda nerede olduklarını anlattı.

 

 

Her yıl 15 Mayıs’ta yapılan yetki sayımları bu yıl da merakla bekleniyor. İl genelinde ve ilçelerde yoğun bir çalışmanın içinde olduklarını söyleyen Sağlık-Sen Balıkesir Şube Başkanı Ömer Seyfettin Çelebi, referandum sonrası ve şehir hastanesindeki son durum hakkında açıklamalarda bulundu.

 

‘Taşın Altına Elimizi Koyduk’

 

Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak referandumda net bir tavır aldıklarını söyleyen Sağlık-Sen Balıkesir Şube Başkanı Ömer Seyfettin Çelebi, ’16 Nisan’da yapılan referandumda anayasanın 18 maddesi değişsin mi, değişmesin mi diye halka soruldu. Sonuçta ise 51,4 ile ‘Evet’ çıktı. Biz de Memur-Sen olarak baştan beri ‘Tercihimiz Evet’ programı düzenledik. Sağlık-Sen olarak taşrada, hastanelerde üyelerimize neden ‘Evet’ denilmesi gerektiğini anlattık. Biz ülkemiz ve milletimiz için elimizi taşın altına koyduk’ ifadelerini kullandı.

 

‘Döviz Düşüyor’

 

Referandum sonrası gelişmeleri değerlendiren Sağlık-Sen Balıkesir Şube Başkanı Ömer Seyfettin Çelebi şu ifadeleri kullandı; ’16 Nisan’dan sonra genele bakacak olursak döviz kurunda bir düşme ve borsada yükselme görüldü. Yani piyasada bir rahatlama var. Sistemin algısıyla piyasa rahatladı. Memur-Sen için artık referandum gündemden düşmüştür. Bundan sonra uyum yasaları ve hükümetin çıkaracağı yeni yasalar endekslendik. Bizim için ülkemizin geleceği ve milletimizin refahı neyi gerektiriyorsa bunlar için koştururuz. ‘Evet’in çıkması ülkemiz için oldukça önemli bir aşama’ dedi.

 

‘Kendi Rekorumuzu Kıracağız’

 

Mayıs’ta yapılacak olan sayımlar öncesi çalışmalarına hız verdiklerini söyleyen Sağlık-Sen Balıkesir Şube Başkanı Ömer Seyfettin Çelebi, ‘4866 sayılı yasa kapsamında her yıl 15 Mayıs’ta konfederasyonların üye sayımları olur. Sayım sonucunda da o konumdaki yetkili sendikalar belirlenir. Biz de bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçen yıl 3 bin 904 üye ile sayımları kapatmıştık. Balıkesir’de Ayvalık Devlet Hastanesi hariç tüm hastanelerinde yetkili sendika olduk. Bu sene ise kendi rekorumuzu kırarak 4 bin 300 gibi bir üye sayısıyla 15 Mayıs’ta önemli bir başarı elde edeceğimize inanıyoruz. Ayvalık Devlet Hastanesi de dahil tüm birimlerde, kurumlarda, üniversitelerde, Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğünde ve pek çok sağlık biriminde, üyelerimizin teveccühü ile tekrar yetkili olacağız. Sağlık çalışanlarımızın hak ve hukukları için ne yapılması gerekiyorsa sonuna kadar yapacağız’ ifadelerini kullandı.

 

‘Artık Üst Öğrenim Sayılacak’

 

‘Son bir ay içinde gündemimizi meşgul eden iki konu vardı. Birisi hekim dışı personele icap ödenmemesiyle ilgili bir durum söz konusuydu. Bir bürokratın işgüzarlığı, referandum ve sayım öncesi yaptıkları zihinlerde bulanıklık yarattı. Daha sonra Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş’in Sağlık Bakanımız ile birebir yaptığı görüşme sonucunda yardımcı yardımcı sağlık personeline de icap ödenmesiyle ilgili bir genelge yayınlandı. Bütün kurumlar bilgilendirildi. Bu mağduriyet de giderilmiş oldu. Yine çok taze bir gelişme var. 20 Nisan’da YÖK’ün bir üyemiz için verdiği karar var. ‘Acil Afet Yönetimi üst öğrenimdir’ yazısı da bizi ziyadesiyle memnun etti. Sağlık personeline lisans tamamlama hakkı verilmişti. Yaklaşık 10 dalda uygulanan bu lisans tamamlamada Acil Afet de vardı. Ama daha sonra YÖK’ün aldığı bir kararla Acil Afet Yönetimi’nin üst öğrenim sayılmaması kararı 20 bin arkadaşımıza mağduriyet yaratacaktı. Bunun da mücadelesini verdik. Bu mağduriyeti de gidermek için uğraş gösterdik. Genel Başkan Yardımcımız Sağlık Bakanlığı ile görüşmesini sürdürüyor. En kısa zamanda yönetmeliği hazırlayıp illere göndereceğiz. Ekonomik olarak mağdur olan arkadaşlarımızın da mağduriyetleri giderilecek’ ifadelerini kullandı.

 

‘En İyi Hizmet Alınsın Ama İş Yükü Artmasın’

 

‘Sağlıkta dönüşüme bakıldığı zaman yeni hastaneler insana verilen değeri gösteren bir gösterge. Yıllar içerisinde 5’li, 6’lı yataklardan tekli yataklara dönüşen 5 yıldızlı otel konseptinde hastaneler var. Vatandaş, en üst düzeyde tedavisini oluyor. En üst konforla hastanelere yatıyor. Yeni hastanenin iç donanımları çok güzel. Ama iç donanım ne kadar iyi olursa olsun, personelini tamamlamadıktan sonra vatandaş istediği hizmeti alamaz. Önemli olan çalışanın iş yükü azaltmak ve çalışanın memnuniyeti. Biz bu tür hastanelerin yapılmasına taraftar olan insanlarız. Vatandaş en iyi hizmeti alırken, çalışanların da iş yükünün artmasını istemiyoruz.

 

‘Yatak Arttı Personel Aynı’

 

Sağlık-Sen Başkanı Ömer Seyfettin Çelebi, Atatürk Devlet Hastanesi’nin çalışanları yeni hastaneye dahil oldu. Eskiden 500 yataklı hastaneye  hizmet eden personel şimdi 850 yataklı hastaneye hizmet etmek durumunda kalıyor. Yatak kapasitesi, kullanılan alan ve servis sayısı arttı. Ama personel sayısı aynı miktarda. Biz bunun için Genel Sekreterimiz ile görüştüğümüzde çok olumlu geri dönüşler aldık. Çok kısıtlı ve hızlı şekilde taşınıldı. Umarım bu aksaklıklar da giderilir’ ifadelerini kullandı. Merhaba Haber Merkezi

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu