GündemEkonomi

GMKA 2018 Mali Destek Programı İçin İmzalar Atıldı

2018 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından toplam bütçesi 15 Milyon TL olan “Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi” konulu Mali Destek Programı kapsamında, tamamlanan değerlendirmeler sonucu başarılı bulunan projeler için imza töreni gerçekleştirildi.

“Önümüzdeki 10 yıl Balıkesir’in sanayisinin en hızlı geliştiği, değiştiği ve dönüştüğü yıllar olacak.”

Gençliği içeren, eğitim ile ilgili bağlantısı olan her konunun kendisini mutlu ettiğinden bahseden Yazıcı; “Balıkesir ve Çanakkale illerinden sorumlu Güney Marmara Kalkınma Ajansı olarak buradaki okullarımızı bu projenin içerisine almak arzusundaydık. Biz bu konuyu başta yönetici arkadaşlarımız olmak üzere çok önemsiyoruz. Gelişmekte olan, sanayisini büyütmekte olan bir şehiriz. İnanıyorum ki özel şartlarımız gereği oluşan ve oluşacak olan başta ulaşım imkanları olmak üzere Balıkesir’in bulunduğu konum ve gelişimi itibari ile önümüzdeki 10 yıl Balıkesir’in sanayisinin en hızlı geliştiği, değiştiği ve dönüştüğü yıllar olacak. Yatırımcılar da artık Balıkesir’e geliyor. Organize Sanayi ve GMKA Yönetim Kurulu Başkanı olarak, Balıkesir’in Valisi olarak bu tür taleplerle çok sık bir şekilde karşılaşıyorum. Balıkesir’de bir cazibe oluşmuş durumda. Bizlere düşen de altyapı hazırlamak olacak ama çok daha önemlisi, belki en önemlisi de kalifiyeli insan yetiştirmek gerekiyor. Sanayi tesisleri kalifiyeli eleman bulma konusunda çok sıkıntı çekiyor. Sanayideki en büyük problem de bu. Biz önümüzdeki 10-15 yıl bu konuda çok daha fazla gayret içerisine girmeliyiz. Bu sorumluluğu hepimiz almalıyız.” diye konuştu.

KATILIM SAĞLADILAR

İlgili Makaleler

GMKA Balıkesir merkez binasında, İstiklal Marşı ve açılış konuşmasının ardından gerçekleştirilen törene, GMKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, GMKA Yönetim Kurulu Üyeleri Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula ile Balıkesir Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Balıkesir OSB İl Müdürü Mesut Eray, GMKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Güç, GMKA Program Yönetim Birimi Başkanı Murat Ateş, ilçe kaymakamları ile başarılı bulunan proje sahipleri olan kamu kurum ve kuruluşlardan gelen temsilciler katıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu