GündemEkonomi

GMKA’NDA TEKNİK DESTEK BAŞLIYOR

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), 2018 yılı için hazırladığı Teknik Destek Programını duyurdu. 2018 yılı Teknik Destek programı kapsamında GMKA, Bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaştığı çalışmalara destek sağlamayı amaçlıyor.

TERMAL TURİZME DESTEK

2018 yılı Teknik Destek Programı kapsamında bölgedeki kurumlar, hizmet sağladıkları alanlarda Ajans’a Teknik Destek başvurusu sunmaları halinde eğitim, danışmanlık ve lobicilik konularında da teknik destek alabilecek. Bunun yanında kamu hizmetlerinin daha nitelikli ve daha kaliteli olabilmesi için kurum ve kuruluşların eğitim ihtiyaçlarının giderilerek, kurumsal kapasitelerini geliştirmeye yönelik proje teklifleri de değerlendirilmiş olacak.

Daha önceki yıllarda Bölge genelinde onlarca kurum/kuruluşta yaklaşık beş bin personelin eğitim alması ve bu sayede çok daha kaliteli hizmet sunmasına olanak sağlayan Teknik Destek Programı kapsamında sağlanacak toplam destek miktarı 1.000.000 TL olarak belirlenirken proje başına verilecek destek miktarı da 20.000 TL olacak. Ayrıca Troas Bölgesi’nin turizmde ön plana çıkarılması ve TR22 Bölgesi’nde termal turizmin geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilecek faaliyetler için ise azami tutar dâhil 30.000 TL olarak belirlendi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu