GündemGörüntülü HaberlerSiyaset

GÖKÇEYAZI DEVAM DEDİ

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimlerine sayılı günler kala çalışmalarına hız kesmeden devam eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, önceki gün Gökçeyazı’da gerçekleştirilen mitingle doğduğu ve büyüdüğü mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Siyasi çalışmalarına ilk olarak alevi mahallelerden başlayan ve sırasıyla Macarlar, Karamanlar, Dereçiftlik, Yeşilyurt ve Soğanbükü mahallelerini ziyaret eden Başkan Zekai Kafaoğlu bu mahallelerde Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve partisinin Balıkesir Milletvekili adayları için oy istedi.

CEMEVLERİ DE BİZİM CAMİLER DE BİZİM

Alevi Mahallelerde mahalle sakinleriyle bir araya gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, mahallelerin istek ve önerilerini dinlerken, en büyük sorun olan asfalt konusunda mahalle sakinlerinin yüreğine su serpti. Özellikle Macarlar Mahallesi’nin altyapı sorununun çözüldüğünü ve BASKİ ekiplerinin halen daha mahallede kanalizasyon çalışması yaptığının altını çizen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu; “BASKİ şu anda Macarlar Yeni Mahalle’de çalışıyor. Bu çalışma biter bitmez Macarlar Mahallemizin ana caddesi 2,5 kilometre sıcak asfaltla kaplanacak. Kimse meraklanmasın” şeklinde konuştu.

Kırsal mahallelerdeki Cemevileri’nin ihtiyaçlarının imkanlar ölçüsünde karşılandığını da dile getiren Başkan Zekai Kafaoğlu; Balıkesir merkezine de cemevi yapmak için harekete geçtiklerini belirterek şunları söyledi: “Balıkesir’in 1/100000 ve 1/5000’lik planları yapılırken, Gaziosmanpaşa mahallemizde Yaklaşık 5 dönümlük bir araziyi sosyal donatılar için ayırdık. Bu alanda 18. madde uygulamalarının tamamlanmasının ardından cemevi yapımı için çalışmalara başlayacağız. Biz alevi kardeşlerimizi önemsiyoruz. Cemevleri de bizim camiler de. Biz kimseyi ötekileştirmiyoruz” dedi.

GÖKÇEYAZI’DA MUHETEŞEM MİTİNG

Alevi mahalle ziyaretlerinin ardından AK Parti Balıkesir Milletvekili adayları Adil Çelik ve Mustafa Canbey ile birlikte Gökçeyazı Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’nde vatandaşlarla buluşan Başkan Zekai Kafaoğlu yoğun sevgi gösterisiyle karşılandı.

Gökçeyazı Mahallesi’nde doğup büyüyen Zekai Kafaoğlu’nun yanı sıra Kocaavşar Mahallesi’nden Adil Çelik ve Akçaören Mahallesi’nden Mustafa Canbey ile bu dönem İvrindi’nin oldukça şanslı olduğunu dile getiren Başkan Zekai Kafaoğlu; “Bugün Gökçeyazı tarihi günlerinden birini yaşıyor. Bu coşku 24 Haziran’da sandıkları patlatacak coşku. Bu bölgeden bir Büyükşehir Belediye Başkanı, 2 milletvekili adayı ile karşınızdayız. Bu İvrindi için büyük bir şanstır” dedi.

OY VERİRKEN ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMAYIN

Gökçeyazı mitinginde sözlerine şehitlerimizi anarak başlayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu; “Balıkesir’de bugün şehidimiz var. Cenab-ı Allah şehidimize gani gani rahmet eylesin. Pazar günü sandığa gidiyoruz. Sandığa giderken şehitlerimizi unutmayın. Bayrakları bayrak yapan üstünde kandır. Vatan eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Biz onların sayesinde burada özgürce yaşıyoruz. Onların sayesinde bayrağımız dalgalanıyor” dedi.

DEPARA KALKMA ZAMANI

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri için sayılı günler kaldığının altını çizen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “Pazar günü sandık bizi bekliyor. Çok az bir zaman kaldı. Adaylarımızın çalışmalarını izliyorsunuz. Artık son düzlüğe geldik. Son düzlükte atletler depara kalkar. Biz de şimdi depar zamanı dedik ve son düzlükte siz hemşerilerimle beraber bir araya geldik kendimizi sizin kollarınıza attık, size teslim olduk. Gökçeyazı bu dönemde çok şanslı. Gökçeyazılı Büyükşehir Belediye Başkanı var. Türkiye’de 17 Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Belediye Başkanı. Cumhurbaşkanımız Büyükşehirler ile ayrı ilgileniyor, büyükşehirlere ayrı bir önem veriyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’de Cumhurbaşkanımız için çok önemli. Göreve geldiğim ilk günden beri sürekli arıyor. Hizmetler nasıl gidiyor diye soruyor. Balıkesir Sayın Kafaoğlu seninle yeniden şahlanacak diyor. Gökçeyazılı hemşerilerim sizlerle tekrardan şahlanacak mıyız? Bu milletvekili seçimi diyorsunuz. Ama öyle değil. Bu seçim aynı zamanda bizim de karnemiz. Balıkesir’de Büyükşehir Belediye Başkanı değişti. Yerine Gökçeyazılı Zekai Kafaoğlu geldi. Gökçeyazı’da sandıklar nasıl diye bakacaklar. Gökçeyazı’dan Büyükşehir Belediye Başkanı, Kocaavşar’dan ve Akçaören’den iki tane milletvekili adayımız. Bu evlatlarınıza Haziran’da Gökçeyazı’da sandıklarda sahip çıkacak mısınız?”

OYLARINIZI KULLANIRKEN DİKKAT EDİN!

Türkiye üzerine oynanan oyunlardan bahseden Başkan Kafaoğlu, fotoğrafın asıl yüzünü ilk olarak Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gördüğünü dile getirerek, şunları söyledi: “Dış güçlerin ülkemiz üzerinde ard arda oynadığı oyunlar ortada. Defalarca bölmek için uğraştılar. Bugün bu oyunu gören MHP Lideri Devlet Bahçeli, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında dimdik durdu ve durmaya da devam ediyor. Bugün Cumhur ittifakı ile karşınızdayız. Peki karşımızda kim var? Selahattin Demirtaş’a özgürlik diyen bir ittifak var. Selahattin Demirtaş kim? Bizim arkamızda PKK ve PYD var diyen bir partinin genel başkanı. Bizim askerimizi ve polisimizi şehit eden PKK’yı arkasına alan Selahattin Demirtaş’a özgürlük isteyen ittifakla karşı karşıyayız. Bir tarafta terör sevicileri, diğer tarafta terörün ciğerini söken Cumhur ittifakı. Oylarınızı kullanırken aman dikkat edin.”

BOZMAK İÇİN SİYASET YAPIYORLAR YAPMAK İÇİN DEĞİL

Haziran seçimlerinde sadece Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermenin yeterli olmayacağına da dikkati çeken Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu konuşmasını şu ifadelerle sürdürü: “Sadece Cumhurbaşkanımız, liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermekle iş bitmiyor. Bir zarf iki pusula ile oy kullanacağız. Artık muhalefet de kabullendi. İlk turda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan seçimi kazanacak. Ne yapmaya çalışıyorlar şimdi bozmaya çalışıyorlar. Neyi bozmayı hedefliyorlar; Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımızı parlementoda zayıf bırakmaya çalışıyorlar. Onun için CHP’liden birisi HDP’ye oy vererek barajı geçmesini sağlayacaklar. Dertleri ne AK Parti 40-50 tane daha az milletvekili çıkarsın ve parlamentoda zayıf kalsın istiyorlar.”

GÖKÇEYAZI MİTİNGİNDE MHP DESTEĞİ

AK Parti Balıkesir Milletvekili Adayları Adil Çelik ve Mustafa Canbey ile Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun birlikte düzenledikleri mitinge MHP’li Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç da katılarak destek vermesi Gökçeyazılı vatandaşlardan büyük alkış aldı. Yüzlerce Gökçeyazılı’nın katıldığı mitingde, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, İvrindi İlçe teşkilatları da hazır bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu