Özel Haberler

GÖKKÖY GECE SU NÖBETİNDE

Altıeylül ilçesi Gökköy Kırsal Mahallesi’ndeki bazı vatandaşlar, aylardır su sıkıntısı yaşadıklarını söyleyerek yetkililerden çözüm istediler.

Gökköy Mahallesi Muhtarı Erkan Kaygusuz ise BASKİ tarafından sorunun kısa sürede çözüleceğinin söylendiğini belirtti.

Gökköy Kırsal Mahallesi’ndeki bazı vatandaşlar, Ramazan ayından bu yana evlerine su gelmediğini ve susuzlukla mücadele ettiklerini anlattılar. Su ihtiyacını gece yarısı 03.00’te nöbetleşe uyanarak bidonlarla su taşıyıp giderdiklerini söyleyen mahalle sakinleri, MERHABA’ya konuştular.  Gökköy Mahallesi Muhtarı Erkan Kaygusuz ise mahalleye su geldiğini ama rampada bulunan yüksek kesimlere suyun gitmediğini söyledi.

‘Köyümüz Susuz Kaldı’

Naile Korkmaz: Bizim köyümüz susuz kaldı. Bu sıcaklarda içecek bir yudum su bulamıyoruz. Gece 03.00’te  gelirse bidonları dolduruyoruz. Yetişemezsek susuz geçiyor zaman. Biz BASKİ’yi arıyoruz. Sorun çözülecek diyorlar ama geçen Ramazan’dan beri çözülmedi. Temizlik yapamıyoruz. Tarlalarımızı sulayamıyoruz.  Hepimiz çok zor durumdayız. Yetkililerden bir çözüm bekliyoruz. Bu konuyu çözsünler de biz de artık susuz kalmayalım. Hangi devirde yaşıyoruz. En büyük sıkıntımız bu su sorunu oldu.

Fatma Aydın: Biz köylüyüz diye mi ilgilenmiyorlar anlamıyorum. Mahallemizde susuzluk çekiyoruz. Benim evim ovada değil bayırın bir ucunda. Ne yol gidiyor ne de su. Ben de evime gidemiyorum. Yetkililerden çözüm istiyoruz. Bizim yollarımızı yapsınlar. Suyumuzu getirsinler. Biz çok zor durumda kaldık. Bu konuda da çözüm istiyoruz en yakın zamanda.  Su da verilmeyecekse köyü kapatsınlar. Su olmadan nasıl yaşayacağız?

Muhtar ‘Çözülecek Deniliyor’

Suyun rampada kalan yüksek bölümlere götürülemediğini söyleyen Gökköy Mahallesi Muhtarı Erkan Kaygusuz, ‘Su köyümüzde var ama pompalar çalıştığı halde yüksek kesimlerde bulunan evlere çıkamıyor. BASKİ’den yetkililer su sorununun 10 gün içerisinde çözüleceğini söylediler. Mahallemizde aşağıda yer alan evlerde su konusunda sıkıntı yaşanmıyor ama yüksek kesimlerde ve rampa olan yerlere su çıkmadığı için su sıkıntısı yaşanıyor. Bu su sıkıntısı da aşırı kullanımdan doğdu diye söylendi’ ifadelerini kullandı. Nihan Merve Yılmaz

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu