GündemGörüntülü Haberlerİlçe Haberleri

Gömeç’te zeytin hasadı başladı

TÜRKİYE’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden olan Balıkesir’in Edremit Körfezi yöresinde bölgenin ilk zeytin hasadı Gömeç ilçesinde başladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin zeytin sineği zararlısına karşı uçakla havadan  başlattığı ilaçlamanın ikincisi tamamlanırken, Gömeç ilçesinde bir işletmeci erken hasat zeytinyağı için zeytin hasadına başladı. İvrindi kırsal mahallelerinden gelen kadınlı erkekli işçiler de zeytin sayesinde evlerine ekmek götürmenin mutluluğunu yaşadı. Sezonu açtıklarını  anlatan zeytin işçilerinden işçilerden Hasan Duman, 2018-2019 sezonunu açtıklarını söyledi. İvrindi’nin kırsal Kaleoba Mahallesi’nden hasat için geldiklerinin belirten Duman “Allah nasip ederse 2018-2019’un zeytin hasadının en verimlisini yapmaya çalışıyoruz. İlk hasadımız bu. Yeşil zeytin için soğuk sıkım için zeytine başlamış bulunuyoruz.” dedi.

Hasadın zamanından 10 gün önce başladığını anlatan zeytin işçilerinden İsmail Hisar da,”Bu sene zeytin erken olduğu için hasada 10 gün önce başladık. Patronlar erken hasat, soğuk sıkım zeytinyağı için mevsimi erken açtılar. Bundan bizde ekmek kazanıyoruz. Allah bereket versin” diye konuştu.

İşinden memnun olduğunu anlatan Fatma Duman ve kardeşi Hanife Duman’da ekmek paralarını zeytin toplayarak kazandıklarını söylediler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu