Gündemİlçe HaberleriÖzel Haberler

GÖNEN’DE TAŞ İSYANI

Gönen Muhtarları, “Başkan değiştiği zaman oluşan beklentimiz rakamların daha da artacağıydı. Ancak gelin görün ki artması bir yana neredeyse yarı yarıya azaldı. Hesabını kim verecek?”

MUHTARLARDAN BÜYÜKŞEHİR’E BÜYÜK TEPKİ

Gönen kırsal mahalle muhtarları Büyükşehir Belediyesi’nin kilit parke taşı ile ilgili Gönen’de kısıtlamaya gidilmesine isyan ediyor. Büyükşehir Belediyesi geçen yıl 1.5 milyon m2 taş ihalesi yapmıştı. O dönemde Gönen’deki mahallelere verilen taş miktarı muhtarlara bildirildi. Muhtarlar ,o gün paylaşılan miktarlarda neredeyse yarı yarıya bir kesinti yapılmasına sert tepki gösteriyor.

BAŞKAN DEĞİŞTİ MİKTAR AZALDI

12’den fazla kırsal mahalle muhtarı MERHABA’ya yaptığı değerlendirmede “Büyükşehir tarafından bize daha önce taahhüt edilen rakamlar net bir şekilde ortada. Hatta başkan değiştiği zaman oluşan beklentimiz bu rakamların daha da artacağıydı. Ancak gelin görün ki artması bir yana neredeyse yarı yarıya azaldı. Bu konuda hayal kırıklığı içindeyiz ve bunu mahalle sakinlerimize izah edemiyoruz” dedi.

İNDİRDİKLERİ TAŞI GERİ KALDIRDILAR

En çok tepki gösteren isimlerden biri olan Buğdaylı Muhtarı Sabri Evyapan tepkisini “köye indirilen 3 bin m2 taşı üç gün sonra geri kaldırdılar. Neden geri alındı diye soruyorum iptal edildi deniyor. Neden iptal edildi diye sorunca bilmiyoruz diyorlar. Artık belediyelerin toplantılarına dahi gitmiyorum. Şimdi seçimler geldi, verilip tutulamayan sözlerin, geri kaldırılan taşların hesabını kim verecek? Buraya seçim çalışması için geldiklerinde bunun hesabını sormak için ne gerekiyorsa yapacağım” şeklinde gösterdi.

MUHTAR EVYAPAN “HESABINI SORACAĞIM”

Köye indirilen 3 bin m2 taşın kaldırılması ile ilgili olarak Merhaba’ya özel açıklama yapan Buğdaylı mahalle muhtarı Sabri Evyapan “Köyde şu ana kadar tek bir taş döşenmedi. Tek bir taş bulsunlar adımı sildiririm. Eski reis değişince bizi topladılar o zamanda bunları dillendirdim ama bizi dinleyen yok. Bizi dinliyorlar ama kafalarına göre yapıyorlar. Öyle olunca tamamen küstüm artık toplantılarına dahi gitmiyorum da zaten. Bana büyükşehirden düzenli mesaj geliyor ama ben mesaj falan istemiyorum artık. Ben iş istiyorum göndereceklerse iş göndersinler. Bekçi miyiz muhtar mı belli değil artık. Gelin mezarlığı göstereyim size. Oraya ‘Büyükşehir tarafından yapılır’ diye tabelalar astırdılar. Haber verdik söktürün bu tabelayı otlar adam boyu olduğu için vatandaş bize bozuk atıyor dedik gene bir şey yapılmadı. Muhatap bulamadım ama şimdi seçimler geldi tüm bunların hesabını soracağım” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu