GündemEkonomiÖzel Haberler

GÖZLÜK SEÇİMİNE DİKKAT EDİN


GÖZLERİNİZE İYİ BAKIN..

GÖZLÜK SEÇİMİNE DİKKAT EDİN GÖZÜNÜZDEN OLMAYIN!

 

Dünyaya bakışımızı değiştiren, daha net ve sağlıklı bir görüntü yakalamamızı sağlayan en önemli organlarımızdan biri olan gözlerinize iyi bakıyor musunuz? Gözlük seçiminde modayı mı yoksa yüz yapınızı mı ön plana alıyorsunuz? Tüm bu sorularını cevabını veren Gülen Optik sahibi Mustafa Pide, gözlük seçiminden lens kullanımına kadar tüm bilinmeyenleri MERHABA okurlarıyla paylaştı.

 

GÖZÜNÜZ GÜLSÜN

“Hayata gülen gözlerle bakın” sloganıyla çıktıkları yolda gözlük ve lens satışı gerçekleştiren Gülen Optik, Kızılay Caddesi üzerinde açtıkları işletmeleriyle hizmet vermeye devam ediyor. 12 yıldır optik sektörünün içinde olduğunu söyleyen Gülen Optik sahibi Mustafa Pide, gözlük satışından lens kullanımına kadar pek çok konuda dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı. Gözlük seçiminde modadan ziyade kişinin yüz yapısı ve kullanım rahatlığının ön planda tutulması gerektiğini söyleyen Pide, lens kullanımında da özenli ve dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi.

 

YÜZ YAPISINA GÖRE GÖZLÜK

Gözlük alınırken yapılan yanlışları anlatan Gülen Optik sahibi Mustafa Pide, “Gözlük alışverişi oldukça önemli. Kişinin her zaman kullandığı ve yüzünün artık bir parçası haline gelen gözlük seçimi ne kadar doğru yapılırsa o kadar iyi.  Gözlüklerini seven ve rahat kullanabilen kişilerin özgüveni de oldukça yüksek oluyor. Mesela gözlük seçiminde moda olan çerçeveli modelleri herkeste görmeye başlıyoruz. Beğenip alıyorlar ama bu herkeste aynı görüntüyü oluşturmaz.  İnsanlar çevrelerinde gördükleri modelleri alıp yüzüne yakışsa da yakışmasa da onları kullanıyorlar. Ama bu doğru değil. O nedenle gözlük seçiminde moda değil de kendi yüz yapılarına göre gözlük seçmeli gözlük kullanıcıları. Asla içlerine sinmeyen gözlüğü almasınlar. Müşterilerimiz deneyip gerçekten beğendikleri gözlükleri satın alsınlar” dedi.

 

YILDA EN AZ BİR KERE GÖZ MUAYENESİ OLUN

Bilinçli gözlük kullanımının çok düşük olduğunu söyleyen Mustafa Pide, “İnsanlarımızda ne yazık ki bilinçli gözlük kullanımı çok düşük. Gözlüklerine yeterli bakımı uygulamıyorlar. Yılda bir mutlaka göz doktorunda kontrollerini yaptırmalılar. Gözlük kullanan da kullanmayan da mutlaka rutin kontrollerini yaptırmalı. Çünkü göz numaraları artmış olabilir. Göz rahatsızlıkları olabilir. Göz kontrolleri mutlaka yapılmalı” şeklinde konuştu.

 

GÖZLERİNİZİ DİNLENDİRİN

Göz sağlığını korumak konusunda doğru bilinen yanlışlar olduğunu belirten Pide, “Göz sağlığını korumak için uzun süre ekrana bakılmaması gerektiği söylenir. Ama bunun doğru olduğunu düşünmüyorum. Sürekli ekrana bakanların gözlerinde ağrı hissettikleri anda gözlerini kısa süre dinlendirmelerini öneriyorum. Birkaç dakika aynı noktaya bakarak bunu yapabilirler. Ayrıca gözlerini bir süre kapalı tutarak da gözler dinlendirebilirler” dedi.

 

LENS KULLANIMINA ÇOK DİKKAT EDİN

Lens kullanımında hijyene çok dikkat etmek gerektiğini söyleyen Pide, “Kesinlikle doktor muayenesi olmadan lens kullanımını tavsiye etmiyoruz. Reçetesiz lens satmıyoruz. Lens kullanımı çok dikkatli yapılmalı. Lensin markasına göre gözde bir ay kalabilen lensler var ama o da çok tavsiye etmediğimiz bir şey. Lensin günlük takılıp çıkartılması gerekiyor. Ancak o şekilde daha sağlıklı bir kullanım olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu