SporGündem

Grant Gürespor’da

GRANT GÜRESPOR’DA

 

Türkiye Kadınlar Basketbol 1’nci Ligi’nde (TKBL) şampiyonluk mücadelesi veren Edremit Belediyesi Gürespor, kadrosunu ABD’li 22 yaşındaki Danaejah Grant ile güçlendirdi.

 

Türkiye Kadınlar Baskeybol 1’nci Ligi’nde (TKBL) şampiyonluk mücadelesi veren ve ligin ilk yarısını ikinci sırada tamamlayan Edremit Belediyesi Gürespor, terör olaylarını bahane ederek ülkesine dönen Kanadalı Nirra Fields’in yerini, ABD’li başarılı oyuncu Danaejah Grant ile doldurdu. WNBA takımlarından Washington Mystics tarafından 2016 yılında 3. sıradan draft edilen (seçilen) 22 yaşındaki Danaejah Grant, son olarak formasını giydiği Amerikan Kolej Ligi (NCAA) takımlarından St. Jhon’s takımında 33 maçta 19.6 sayı, 6.3 ribaund, 2.0 asist ortalaması ile oynadı.

 

Çetin ‘Daha İyi Bir Oyuncu’

Edremit Belediyesi Basın Birimi’nin haberine göre önceki gün yaklaşık 30 saatlik uçak yolculuğuyla Edremit’e gelen Grant, sağlık kontrolünün ardından kulüp merkezinde düzenlenen tören ile resmi sözleşmesini imzaladı. İmza töreninde konuşan Edremit Belediyesi Gürespor Kulübü Başkanı Ahmet Çetin, “Eski yabancı oyuncumuzun ayrılmasının hemen ardından, Amerika’daki St. Jhon’s takımında WNBA draft edilmiş, takımında oynadığı maçlarda sayı kraliçesi olan çok değerli bir oyuncuyu kadromuza kattık. Şimdi imza törenimizi gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki maçlardan itibaren formamızı giyecek. Eski yabancı oyuncumuzu aratmayacak, daha iyi bir oyuncu olduğunu düşünüyoruz. Bize çok faydalı olacağını düşünüyoruz. İnşallah Süper Lig yolunda takımımıza katkıları olacaktır. Kendisine hoş geldin diyoruz ve hayırlı, uğurlu olmasını diliyoruz” dedi.

 

Grant ‘Burada Olmaktan Mutluyum’

Yapılan konuşmanın ardından, kulüp başkanı Çetin ve Danaejah, basın mensupları önünde, hazırlanan sözleşmeyi imzaladı.

Danaejah Grant ise, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ülkesine benzediğini ve zorluk yaşamayacağını ifade ederek, “Burada olduğum için çok mutluyum. Bana bu şansı verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Takıma yardımcı olacağıma inanıyorum. Türkiye, benim geldiğim ülkeden çok farklı değil. İlk defa geliyorum. İki ülke de benziyor ve alışma güçlüğü yaşamayacağıma inanıyorum. Çok teşekkürler” diye konuştu.

Danaejah Grant’ın 15 numaralı formayı giyeceği açıklandı.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu