GündemÖzel Haberler

GRİBE ‘DUR’ DEYİN!..

Kış çayları içinde bulundurduğu pek çok bitki ile birlikte, gribe karşı metabolizmayı güçlendirirken, hastalıkları da en hafif şekilde atlatmayı sağlıyor. Aktar Enbiye Kurt, kış çaylarına dair bilinmeyenleri MERHABA okurlarıyla paylaştı.

İçerisinde hibisküs, zencefil, portakal kabuğu, tarçın, ıhlamur ve daha pek çok bitkiyi barındıran kış çayları, en çok satılan bitki çaylarının başında geliyor. Grip ve nezle sezonu başlamışken, doğal yöntemlerle hastalıklara karşı önlem almak isteyenlerin aldığı kış çaylarının yanı sıra ıhlamur da en çok tercih edilen bitki çaylarının başında geliyor.

KIŞIN AKTARA RAĞBET ARTIYOR

Kışın aktara olan ilginin de arttığını söyleyen Aktar Kurt, “Kışın metabolizma güçsüz düşüyor. Bunu güçlendirmek için de genellikle vatandaşlarımız sıcak çayları tercih ediyorlar. Özellikle boğaz ağrısı, öksürük gibi problemler çok yaşanıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için tarçın, zencefil, ıhlamur, kış çayları çok faydalı olabiliyor. Kışın en çok satılan ürünler de genellikle bunlar oluyor” şeklinde konuştu.

 

Aktargrip1

 

“ŞİFA KAYNAĞI KEÇİBOYNUZU ÖZÜ”

Keçiboynuzu özünün de çok fazla tercih edildiğini söyleyen Aktar Kurt, “Oldukça güçlü bir lif kaynağı olan keçiboynuzu özü kalp, beyin ve damar hastalıklarına iyi geliyor. Astım, nefes darlığı, alerji ve öksürük problemi yaşayanlar için de oldukça iyi olan Keçiboynuzu özü akciğeri de temizleyip balgam söktürüyor” şeklinde konuştu.

KIŞ ÇAYINDA ‘YOK’ YOK

Karışık kış çayında neredeyse her bitkinin olduğunu söyleyen Aktar Enbiye Kurt, “Karışık kış çayında zencefil, zerdeçal, hibisküs, papatya, portakal kabuğu, tarçın gibi pek çok bitki bulunuyor. Günde iki bardak içilen kış çayı bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi öksürük ve boğaz ağrılarına da iyi geliyor. O nedenle özellikle soğuk algınlıklarında kış çayı tüketiliyor” şeklinde konuştu.Kamil Akyürek

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu