GündemEğitimEkonomi

GÜVENLİ SÜT SÜB’DE İMZALANDI

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından 2018 yılı 2. Dönem Teknik Destek Programı dahilinde başarılı olup desteklenen ‘GÜVENLİ SÜT SÜB’DE’ projesi kapsamında ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi- Gıda Zincirindeki Tüm Kuruluşlar İçin eğitim faaliyetleri başladı.

Balıkesir Karesi ve Altıeylül İlçeleri Süt Üreticileri Birliği Mayıs ayında ‘’SÜB ÜYELERİ SÜTTE KALİTE DİYOR’’ projesi ile Gıda Kontrol ve Analiz Laboratuvarının malzeme ve ekipman temini için ilk adımını atmıştı. SÜB şimdi de Laboratuvar ve Birliğin Kalite Yönetim ve Gıda Güvenliği Sistemleri eğitimi ile kalite çalışmalarına durmaksızın devam ediyor.

Balıkesir Karesi ve Altıeylül İlçeleri Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cihat ŞİMŞEK ‘’Bu eğitim ile çiğ sütte uluslararası gereklilikleri yerine getirmeyi, bölgedeki süt üretimini arttırmayı ve kalite standartları açısından yukarı taşımayı hedefliyoruz, bunun yanında birlik olarak üyelerimizin ve tüm personelimizin eğitimine önem veriyoruz. Bu tarz eğitimler hem süt üreticilerinin hem de süt toplama merkezlerindeki görevlilerimizin bilgisini arttırıyor, tüketicinin dikkatini çekiyor.

ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi- Gıda Zincirindeki Tüm Kuruluşlar İçin eğitiminin amacı tarladan çatala gıdanın izlenebilirliğini sağlamaktadır. Avrupa Birliği ile uyum standartları çerçevesinde gıdaların besin ve kalite özelliklerini korumak, gıda israfını önlemek ve çevreyi korumak adına oluşturulmuş standartlardır.’’

Yönetim Kurulu Başkanı Cihat ŞİMŞEK, GMKA’nın sağladığı teknik destek ile Balıkesir bölgesindeki süt üreticilerine tüm kuruluşlara, süt sanayicilerine dolaylı olarak tüm tüketiciye ve ülkeye olan katkısına dikkat çekti.
Hedefimiz; teknolojik ilerlemeleri takip ederek, çevreye duyarlı, uluslararası düzeyde tanınan ve örnek gösterilen bir birlik olmaktır, dedi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu