GündemÇocukçaEğitim

GÜZEL SÖZ ALTIN MİSALİ

Sevgili çocuklar, bugün ‘ÇOCUKÇA’ sayfamızda Edip Gürcün İlkokulu’nun birbirinden güzel öğrencileri, Türkçe’yi doğru kullanmanın neden önemli olduğunu anlattılar. Doğru ve etkili konuşmak için bol bol kitap okumak gerektiğini söyleyen arkadaşlarınızla eğlenceli bir sohbeti okumaya hazır mısınız?

Kısalan sözcüklerimiz ve yok olan cümlelerimiz var bizim. ‘Merhaba’ yerine kullanılan ‘Slm’ sizce de kötü durmuyor mu? Ya da ‘Ne yapıyorsun?’ demek yerine ‘Napıosun?’ demek sözcüğün içini boşaltmıyor mu? Çok anlamsız bir ifade yaratıyor. O nedenle Türkçe’mizi korumak için de kullandığımız sözcüklere dikkat etmeliyiz. Bunun için de bol bol kitap okumalıyız. Kitap okumanın doğru konuşmak üzerindeki etkilerinden bahseden Edip Gürcün İlkokulu öğrencileri ile verimli ve eğlenceli bir sohbete hazır mısınız?
Duru Osmanoğlu: Kendimizi doğru ifade edebilmek için doğru

cümleler kumalıyız. Ben mesela telefonlarda yapılan kısaltmaları doğru bulmuyorum. Hem o zaman karşımızdaki kişi de ne söylediğimizi anlamıyor. Bu nedenle bol bol kitap okuyarak yazmamızı ve konuşmamızı da düzeltebiliriz.. Herkese bol bol kitap okumalarını tavsiye ederim. Kitap okumak çok güzel ve çok eğlenceli.

Havva Nur Göl: Türkçe’mizi korumalıyız. Güzel cümleler kurabilmek için de bol bol kitap okumalıyız. Kitap okumak bize pek çok meziyet kazandırıyor. Hem eğlenceli maceralara yol alıyoruz hem de zamanımızı kitap okuyarak değerlendiriyoruz.

Alihan Demir: Kitap okumak bize güzel bir okuma ve yazma yeteneği kazandırır. Maceradan maceraya koşarız. Daha güzel konuşuruz. Bilmediğimiz pek çok farklı şeyi öğreniriz. O yüzden tüm arkadaşlarıma kitap okumalarını tavsiye ederim.

Umut Erkul: Ben kitap okumayı çok seviyorum. Futbol ile ilgili kitaplar benim dikkatimi çekiyor. Bunun yanı sıra kitap okumanın yararları da saymakla bitmez. Pek çok macera ve bilmediğimiz bilgiye ulaşabiliriz. Ayrıca daha düzgün konuşabiliriz ve cümle kurabiliriz.

Sultan Erkan: Benim en sevdiğim kitap genellikle masallardır. Kitap okumayı çok seviyorum. Herkes bol bol kitap okumalı. Çünkü kitap okudukça daha güzel konuşuruz.

Dilara Gündüz: Ben kitap okumayı çok seviyorum. En sevdiğim kitap küçük canavarlar. Kitap okumak bize daha çok bilgi öğrenmemizi sağlıyor ve insanlar kitaplardan ders çıkarıyor. Ayrıca kitap okudukça yeni bilgiler öğreniyoruz ve daha düzgün konuşabiliyoruz.

Doruk Efe: Türkçe’mizi doğru bir şekilde konuşmalıyız. Bunun için de bol bol kitap okumalıyız. Benim en sevdiğim kitap Küçük Prens. Çok eğlenceli ve faydalı bir kitaptı. Küçük Prens’i okurken çok şey öğrendim. Birbirinden faydalı bilgiler vardı.

Kaan Gül: Kitap okuyarak daha düzgün konuşabilir ve bilmediğimiz pek çok bilgiyi öğrenebiliriz. Ben Oyuncak Ülkesi kitabını çok sevdim. Çok güzel bilgiler öğrenirken zamanımı da faydalı bir aktivite ile geçirdim. Kitap okumayı çok seviyorum. Herkese de tavsiye ederim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu