GündemÖzel Haberler

HALKIN GÖZÜNDE DEVLET DEVLETİN GÖZÜNDE HALKIZ

 

Balıkesir’de kadın muhtar olmayı ‘çok güzel’ diyerek yorumlayan Kayabey Mahallesi Muhtarı Bilgi Sevinç bu haftaki muhtar konuğumuz. Eski ve yerli bir mahalle Kayabey diyen Sevinç, halkın gözünde devlet, Devletin gözünde ise halk gibiyiz’ diyor.

Muhtarlığa gelen ihtiyar dedeler evlenmek istiyor .Oğluna kız arayan yine Muhtarlık binasının kapısını çalıyor. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz ama olmayınca da olmuyor.

 

Semra Aman Akyürek: Bize kendinizden bahseder misiniz? Kimdir Bilgi (Bilge) Sevinç ve nasıl muhtar oldu?

Bilgi Sevinç:  ‘Benim iki evladım var. Meraklı bir yapıya sahibim. Eğitimimi Ortaokul, Lise dahil dışarıdan tamamladım.2 torun sahibiyim. Eşim esnaf emeklisi ama hala çalışıyor. Muhtarlıktan önce ev hanımıydım ancak çok faal biriydim. Mahallede kimin ne ihtiyacı var bilirdim. Aslında daha önce yaptığım iş sadece muhtar olunca resmileşti. Bir önceki muhtar Yaşar abimizde o bana çok ısrar ediyordu ‘Muhtar sen ol’ diye kendisinin annesine bakması gerekiyordu. Ben mi nasıl olacak? Diyordum. Muhtarın bu söylemini zaman içinde çevredekilerde, mahalle muhtarları da duydu. Aday olmadım geçen seçimlerde. Benden önceki muhtarlık hakkında pek konuşmak istemiyorum. Yeniden seçim dönemi geldi yine aday ol söylemleri ben 2 ay içinde bir karar verdim. Paldır küldür birde bakmışız ben kazanmışım.8 adaydık.2 bayan vardı. Ben kazanan oldum. Vatandaşımız bizi arkasında Devlet gibi görüyor. Vatandaşın bir sorunu olduğunda, İlk müracaat ettiği ilk adıma attığı yeriz. Kaymakamlığa bağlıyız. Halkın gözünde Devlet Devletin gözünde Halkız.’

 

MUHTAR DEĞİL DEVLET KADINI BİLE OLUR

S.A.A: Seçim heyecanı yaşadınız mı? O anlarda ne hissediyordunuz?

B.S: Muhtarlık seçimleri açıklanırken ben sadece dua ettim ve çok sakindim. Hayırlıysa nasip olsun dedim. Ailemde babaları pek istememişti ama çocuklarım destek oldular. ’Anne senden daha neler olur derler hep onlar. Muhtarlığa başladıktan sonra pek fazla bir zorluk yaşamadım. Bizim bir gönül köprümüz var. Kapımıza gelenler kıyafet istiyor, maddi yardım isteyen var.

S.A.A: Muhtarlık kapısında yaşadığınız ilginç anılarda var mı?

‘Evlenmek isteyen oğluna kız arayanlar oluyor’

Muhtarlık binasına gelenlerin pek çok isteği olduğunu ancak bunların arasında ilginç isteklerinde olduğunu belirten Muhtar Sevinç evlenmek isteyen ihtiyar delikanlıların kendi yaşlarında evlenmek isteyen bayan var mı? Soruları da oluyor. Oğluna kız arayanlar gelip soruyor. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz burada. Varsa aracı olmaya çalışıyoruz ama yoksa da yok diyoruz. Vardır diyerek ısrar eden bile oluyor. Mahallemiz renkli kimliklere sahip.

 

KÜLLİYE’DE AĞIRLANDIK

S.A.A: Muhtarlar Cumhurbaşkanlığı Küllliyesinde muhtarlar içiğn yapılan toplantılara katıldı.Siz bunların arasında yer aldınız mı?

B.S:Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Külliye’ ye davet ettiği gruplar arasında Balıkesir’den katılım sağlayan ilk grupta yer alan Kayabey Mahallesi Muhtarı Sevinç 15 kişi 6 Eylül’den 15 kişide Karesi’ den katılım sağlanmıştı. Bizim gittiğimizde henüz inşaat halindeydi. Orada bir konuşma yaptı. Birlikte yemek yedik. Kendi isteğimizle elbette ki oraya gitmek istesek bu zor olurdu. Bunu hayal edemezdim veç ok mutlu oldum gideceğimizi duyunca.Muhtarlar toplantısında o günün şartları değerlendirildi.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu