GündemÖzel Haberler

HANIMLAR GİYİME MERAKLI

Bahçelievler Mahallesi’nde kurulan Hanımeli Pazarı’ndaki kadınlar, el emeklerini sergilerken, evlerinde oturan kadınlara da önemli mesajlar verdiler.

Hanımeli Pazarı’ndaki kadınlar, yaptıkları ve sergiledikleri ürünlerle herkesi hayran bırakıyorlar. Evde oturup televizyon izlemektense çalışıp aile bütçesine yarar sağlamayı düşünüyorlar.

Nalan Gülgeç: Ben 10 yıldır Hanımeli Pazarındayım. Özellikle el işi ve çeyizlik ürünler satıyoruz. Hanımeli Pazarı Balıkesir’imize değer katıyor. İster istemez bayanlar giyime daha düşkün oluyorlar. Pazara hazır giyimde artmaya başladı. Biz bundan rahatsızız. Bazı arkadaşlar hazır giyim ürünleri getiriyorlar. Ama hazır giyime bizim karşı çıkmamız lazım. El emeğinin değerini bilen insanlar olarak bize çok iş düşüyor. O yüzden biraz bilinçlenmelerini istiyorum.

Ayrıca tuvalet konusunda da sıkıntılarımız var. Bizler için ayrılan tuvaletler çok kirli ve hijyenik değil. Namaz kılmak için mescidi de kullanıyoruz. Ama çok zorlanıyoruz. Bahçelievler Mahallesi’nde kurulan Hanımeli Pazarı’nda tuvalet sıkıntısı var. Hem 1 lira ödüyoruz hem de hijyenik olamayan bir ortamda oluyoruz. Altıeylül Belediyesi’nden bu konuda destek bekliyoruz. Karesi Belediyesi Adnan Menderes Mahallesi’nde bizlere öyle güzel bir ortam sağladı ki oradan çok memnunuz. Hem ücretsiz hem de tertemiz tuvaletler var.

Fatmagül Alev: Uzun yıllardan beri Hanımeli Pazarı’na geliyorum. El emeği ürünlerimizi satışa sunuyoruz. Emek veriyoruz ama ne yazık ki emeğimizin karşılığını alamıyoruz. İnsanlarımızdan biraz daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Bizim örgülerimiz dayanıklı ve emek dolu. Öyle hazır ürünlere benzemezler. Buna rağmen fiyatları da çok uygun. Emeğimizin tam olarak karşılığını alamıyoruz. İnsanlarımız ne yazık ki emeğe önem vermiyorlar. Biz koşullarımızın iyileştirilmesini ve daha güzel bir ortama kavuşmayı istiyoruz.

Hamiyet Demirkapılı: Ben yaklaşık 3 yıldır Hanımeli Pazarı’ndayım. Ürünlerim az ama belli başlı. Mesela bebek ürünlerimiz var. Bebek patikleri, hırkaları ve daha pek çok örgü işliyorum. Kendi yaptığım ürünleri satıyorum. Bebekler hassas olduğu için özel iplerle ve onlar için güzelce çalışmalar yapıyorum. Haftanın dört günü pazara çıkıyorum. Evimde oturmuyorum. Aile bütçesine yarar sağlıyorum.

Menekşe Kösedere: Ben yaklaşık dört yıldan beri pazarcılık yapıyorum. Kendi ördüğüm el işlerini satıyorum. Evde oturmaktansa örgü örerek emek veriyorum. Sonra da örgülerimi pazarda satıyorum. Kadınlar evde oturmak yerine kendi paralarını kazansınlar Hanımeli pazarımızda satışlar oldukça iyi gidiyor. Eskiden çok daha güzeldi. Şimdilerde biraz daha sakin geçiyor. Ben bütün hanımları Hanımeli Pazarı’mıza davet ediyorum.

Kudret İşbilen: Ben üç seneden beri Hanımeli Pazarı’na geliyorum. Ördüğüm elişlerini satıyorum. Bahçelievler Mahallesi’nde okuyorum. Kız Meslek Lisesi mezunuyum. Örgü örmeyi çok seviyorum. Çok eğlenceli ve stres attıran bir iş örgü örmek. Elişlerimi satarak kazanç sağlıyorum. Çok fazla değil ama aile bütçemize faydası oluyor. Ben çocuk için yelek, patikler, şallar ve hırkalar örüyorum. Bizim Hanımeli Pazarımız çok güzel ama birçok ilde bu tür pazarlar için kapalı yerler var. Biz de böyle turistik bir yer istiyoruz. Balıkesir’de kapalı ve küçük bölümlerden oluşan bir yere ihtiyacımız var. Merhaba Haber

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu