GündemEkonomi

HAVALAR NASIL OLURSA OLSUN SİZİN HAVANIZ BAYRAM TADINDA OLSUN

Balıkesir’de 2TL’ye de 75 kuruşa da Karpuz bulabilmek mümkün. Havaların ısınmasıyla birlikte içini serinletmek isteyenler, pazardan aldıkları karpuzları dilim dilim doğruyor ve dolaplara soğumaya bırakıyor. Balıkesir sokaklarını dolaşan ve bayramlaşmaya çıkan vatandaşlar içini serinletmek için dolaptaki karpuzu tercih ediyor. Karpuz suyu içiyor.

Balıkesir’in hareketli pazaryerlerinde sezona göre her türlü sebze ve meyveleri bulmak mümkün. Pazarcılar “iş yapamıyoruz. İnsanlar yemiyor” dese de pazardaki canlılık Balıkesir insanının dolaşmayı sevdiğini ve Pazar araştırması ile neyin nereden alınacağını bildiğine işaret ediyor. Balıkesirli bilinçli bir tüketici olarak öne çıkıyor.

DOLU DOLU ALIŞVERİŞ BİLİNÇLİ TÜKETİM

Sefa Çetin: Bayram alışverişleri yapıldı. Sebze ve meyveler alındı. Yemeklikler için taze maydanozdan ,rokaya, dere otundan marula salatalık malzemeleri dolaplara kondu. Geçtiğimiz Ramazan ayının ilk haftası pazardaki doluluk dikkat çekiciydi. Ben şöyle düşünüyorum: ”süpermarketlerin artmasıyla insanlar marketlere taze mal alırız düşüncesiyle gidiyorlar aslında pazara gelseler her zaman taze mal alabilecekler, bu işin hal ile de bir alakası yok insanlarla alakası var. Karpuz fiyatları şuan kilosu 2 TL ancak gün gün düşüyor.75 kuruşa kadar düşenler var.

Hakan Görmez: Ramazan Bayramında işler güzel gitti. Herkesin bayramını kutluyorum. Pazarcı arkadaşlarımın da bayramı kutlu olsun. Bizim işlerimiz hareketli geçiyor. Ramazan ayında Ramazan girmeden önce daha durgundu. Fiyatlar normal düzeyde. Ancak şu var; marketler evlere yakın. İnsanlar bundan dolayı marketleri seçiyorlar. Yeni halden memnunuz istediğimiz malı alıyoruz. Fiyatlar şuan normal ben domates satıyorum. Fiyat 2TL ve 2,5 TL arasında değişiyor.

Cemil Sevinç: Ramazan ayı güzel geçti. İnsanlar pazarlara daha çok geldi. Fakat genel bir değerlendirme yaparsak genellikle insanlar pazardan ziyade marketi tercih ediyor. Burada ana neden İnsanlar markete gittiklerinde ceplerindeki kartlar sayesinde istedikleri taksite böldürebiliyorlar ama burada biz nakit çalışıyoruz. Biber satıyorum. Biber fiyatı 4TL.Haber: Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu