İlçe HaberleriEğitimSpor

HAVRAN’DA MUHTEŞEM SPOR ŞENLİĞİ

“Sporla Yetenek 10’la Gelecek” projesi ile Havran’ da başlatılan “Sporla Erdemli Gençlik Sağlıklı Gelecek” projesi kapsamında uygulanan Spor Şenliği yapılan coşkulu açılışla başladı.

Şenliğe Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Havran İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Söbüoğlu, Havran Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Hasan Çam, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Bugün 3.günü olan şenlikte öğrencilere katılım belgeleri dün verildi.

BAŞKAN ERSOY, ‘GENÇ NESLİ ÖNEMSİYORUZ’

Havran Kocaseyit Stadında devam eden Spor Şenlikleri ile ilgili olarak Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy MERHABA’ya şöyle konuştu: ‘Günümüzde hızla gelişen teknoloji, insan gücüne duyulan gereksinmeyi giderek azaltmış ve bunun sonucu olarak insanın doğal yapısına uymayan bir yaşam biçimi ile birlikte iş ve sosyal çevreden gelen baskılar, stresler dolaşım ve solunum sistemi hastalıklarını, özellikle gelişmiş ülkelerde başta gelen ölüm nedenleri arasına sokan faktörler.

Spor, çağdaş insanın karşısına dikilen bu tehlikeye karşı dinamik, güncel yaşamın getirdiği streslerden uzak bir ortam yaratarak çözüm getirmekte ve kazandırdığı sağlıklı yaşam biçimiyle de koruyucu tıbbada yardımcı oluyor.

Sporun bu işlevi yanında kişilerin sosyal ve bireysel karakter gelişimi üzerinde de olumlu etkileri açık. ‘sporda yetenek 10’la gelecek’projesi ile çocuklarımızın sporla içli dışlı olmalarını bende çok önemsiyorum.Balıkesir Valiliğimizin öncülüğünde başlatılan proje ile bizde Havran’da Sporla Erdemli Gençlik Sağlıklı Gelecek”projesinin şenliğini gerçekleştirdik.Kaymakamımız,idarecilerimiz,öğrencilerimiz ve tüm Havranlı hemşehrilerimize gösterdikleri duyarlılık nedeni ile ben teşekkür ediyorum’dedi.

ERSOY ‘GENÇLERİMİZ BAŞARACAKTIR’

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy gençlerle ilgili olarak ülkelerin çoğunda 20’li yaşlarda bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları gördüklerini belirterek, ‘Bu yaşlarda trilyonlarca liralık şirketleri yöneten gençlerin olduğunu biliyoruz. Ülkemizde, Balıkesir’imiz’ de Havran’ımız da niçin böyle olmasın’ Milletvekilliği, belediye başkanlığı, muhtarlık gibi görevlere seçilme yaşını önce 30’dan 25’e, 16 Nisan halk oylamasında da 18’e indirdik biliyorsunuz. Biz gençliğimize güveniyoruz ve sporla yetişen gençlerin çok şeyler başaracağına da inancımız tam’ şeklinde konuştu.

850 ÖĞRENCİ’NİN SPOR AŞKI

Daha önce belirlenen fikstüre göre müsabakalar yapıldı. İlk müsabakaların başlangıç vuruşlarını Belediye Başkanı ile İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Havran Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü yaptı. Projenin paydaşı kurumları ortaklaşa yaptıkları çalışmalarla 500’ün üzerinde öğrenciye çeşitli spor dallarında kurslara katıldı. Spor Şenliğine toplam 850 öğrenci katıldı.

Projeyle geleceğin teminatı çocukların sağlıklı gelişiminin yanı sıra saygı, sevgi çerçevesinde oyun oynayabilmeleri hedeflendi. Özellikle futbol oynarken centilmenliğin ön plana çıkması için mavi kart uygulaması yapıldı ve rakibine sportmence davranan öğrencilere mavi kart gösterilerek mavi kart alan öğrencilerin ödüllendirilerek doğru davranışa yönlendirilmesi hedeflendi. Kamil Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu