GündemÖzel HaberlerSiyasetTürkiye Gündemi

HAYAL KIRIKLIĞININ ARDINDAN…

“Ülke Geleceği İçin Özveri Gösterdik”

CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın’ın geri çekilmesi ile yaşanan süreçte Balıkesir CHP ‘de büyük bir hayal kırıklığı yaşanmıştı. “Hayal kırıklığı elbette ki var ancak söz konusu gelecek diyen Sarı İsmail Ok ile aradaki soğukluk için ne mesaj verdi? Detaylar haberimizde…

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Serkan Sarı ile MERHABA TV’de Kırmızı Çizgili sorular programının konuğu oldu. Sarı Ahmet Akın’ın adaylığının geri çekilmesi sonrasında gösterdikleri sert tepkiye rağmen sizi ne ikna etti ?sorumuzun yanıtı ile birlikte seçime dair soruları yanıtladı. Yol haritamızı çiziyoruz dedi.

 

1Ea8A2De 4811 498B A83F 0Cb0Dfd6566A

 

 

ÜLKE GELECEĞİ DEDİK ÖZVERİ GÖSTERDİK

Balıkesir CHP İl Başkanı Serkan Sarı Merhaba TV ‘nin sorularını yanıtladı.www.gazetemerhaba.com adresinden ve youtube kanalından takip edebileceğiniz haber detaylarımız sosyal medyadanda bugün verilecek. İl Başkanı Serkan Sarı Balıkesir’de CHP adaylık açıklaması ve akabinde adaylığın geri çekilmesi ile birlikte yaşanan süreç ve gelinen noktaya dair düşünceler haberimizde.

Semra Aman Akyürek: CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın’ın adaylığının geri çekilmesi ile birlikte hem şahsınız, yönetiminiz ve bazı ilçe yönetimleri bunun söyleminin dahi kabul edilemez olduğunu belirtmiş ve tepki göstermişti. Sizi ne ikna etti ki bir kabulleniş söz konusu?

Serkan Sarı: Türkiye siyaseti alışık olduğumuz ve pek örneği olmayan dönemden geçiyor. Bugünlerin temeli geçtiğimiz referandumda atıldı. Bu süreçte biz sokakları gezdik köylerde işçi ile çiftçi le bilgilendirmek ve atılan adımların yanlışlığını göstermek ortaya koyabilmek için. Yeni süreçte ittifaklar, koalisyonlar seçim öncesi olacak ama tam tersi iktidar partisi koalisyonlar karmaşasından ülkeyi kurtarıyoruz derken aslında büyük bir kargaşa ve bilinmezliğe götürüyor.

İtirazımız işleyen sürece değil…

S.A.A Adaylık açıklaması ve Ahmet Akın adı bir heyecan yaratmıştı. Bu heyecanın ittifakla gelecek bir heyecan olacağını düşünmüyorduk mu diyorsunuz?          

S.Sarı: Geldiğimiz noktada Balıkesir adaylarını partiler açıklamış ve bir mücadele başlamıştı. Böyle bir beklentide değildik. Muhalefette yer alan partilerde ortak hareket etme kararı alındı ve bu anlamda sürece olumlu bakıyoruz aslında itirazlarımıza rağmen bakışımız olumlu. İtiraz işleyen sürece ve ittifaka değil beklentiye olan bir tepkiydi diyebiliriz.

S.A.A: Bu ikna edilmenizi neye bağlayabiliriz etkenler neler anketler mi, konuşmalar şahıslar üzerindeki isimler ittifakın önemi mi nedir?

S.A: Aslında ittifakın ruhu uzlaşı ruhu. Biz uzlaşı ve birlikte mücadeleye inanıyoruz. Cumhuriyeti kuran bir parti olarak ta demokrasi, hak hukuk eşitlik ve özgürlüklerden yana uzlaşıdan yanaydık aslında. Farklılıkları ile yaşayan herkesin biraraya gelerek verdiği mücadele. Bugün ülke zor bir durumdan geçiyor. Tershaneler fethedilmiş çiftçiler işçiler baskı altında bunu aşabilmek için Kuvayı Milliye ruhu mücadelesi gerek ve bu ruhla çalışmamız gerektiğini düşündük.

S.A.A: Kuvay-ı Milliye ruhu dediniz bu ruhu taşıyan isimler üzerinde de eleştiriler var ve sosyal medyada da kuvayi milliyenin adayı söylemine tepkiler oluyor. Ortak aday üzerindeki isme dair siz ne düşünüyorsunuz. Bu söylem ne derece doğru?

S.S: Bir ismi Kuvayı Milliye olarak tanımlamak doğru olmaz. Ama bir düşünceyi mücadele ve birlikteliği Kuvayı milliye olarak tanımlayabiliriz Çünkü burada biz birlikte bir mücadeleden bahsediyoruz. Hak hukuk ve gelecek mücadelesinden bahsediyoruz. Bizim arzu isteğimiz umut ve heyecanını yitirmiş gelecek kaygıları içinde yok olmuş anlayıştaki inanca umut sevgi ve mutluluğu önlerine sermeye çalışıyoruz bu ruhtur tanımlayacak olduğumuz.

S.A.A: CHP İl Başkanı Serkan Sarı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok ile karşılıklı ziyaretleriniz oldu. Burada soğukluk izlenimini edindik. Bunu soğukluğu nasıl tanımlarsınız?

S.S: Önümüzdeki süreci belirliyoruz. Bu anlamda ittifaklar müzakereler tamamlanıyor. Her geçen gün enerji ve sinerjiyi daha çok yansıtacağımıza inanıyorum. Bu anlamda aslolan iletişimi iyi kurmak ve birbirimizi anlayabilmek diye düşünüyorum. Ben ziyaretlerin olumlu geçtiğini düşünüyorum. Sandık içerisinde olumlu sonuçların sen ben mücadelesinden ziyade biz şu soru ile başladık işe “Balıkesir’i mi Türkiye’yi mi daha çok seviyorsun? Biz aslında hepsini çok seviyoruz. Balıkesir’de CHP olarak bir özveri göstermemiz gerekiyordu bu özveri gösterildi. Geldiğimiz noktayı da bir özveri olarak nitelemiyoruz birliktelik içinde mücadele olarak tanımlıyoruz. Şehrimizi de, ülkemizi de seviyoruz.

S.A.A: Bu sevgiye ittifaktan gelecek olan sinerji yeterli olacak mı? Sinerjiyi siz alabildiniz mi? Yeterli mi?

S.S: Ortak paydada mücadele ediyoruz. Biz beraberiz birlikte mücadele ediyoruz. Mücadelemiz ülkeyi bugün yanlış yönetenlere karşı. (İttifakta yeterli sinerjiyi görebiliyormusunuz varmı?) Bunlar konuşarak anlaşarak önümüzdeki saha çalışmalarında artacaktır. Coşku vatandaş heyecanı ile birleştireceğiz.

S.AA: Partilileriniz tarafından dile getirilen İsmail Ok’a karşı söylemler var kabullenilmişliklerde kabullenememiş olanlarda mevcut bu konuda  yön haritanızda ne var?

S.S: Bahse konu huzursuzluk geçmişe de bakıldığında hiç yaşanmadı. Siyasette ilk deneyim basının görmediği bir ilk deneyim oldu yaşanan. Siyasetçiler olarak ilk deneyimizmiz. Kızgınlık, umutsuzluk durumunu bizim tabanımız yaşadı. Bugün aslolan gelecekteki ortak beklentilerimiz. Geçmişteki yaşanmışlıktan ziyade gelecekteki beklentilere odaklanarak mücadele vermemiz gerekiyor. Kırgınlıkların hergeçen gün azaldığını görüyoruz. Kendi içimizde değil de rakiplerimiz bu ülkeyi yönetemeyenlerle mücadele edeceğiz.

S.A.A: İttifakla birlikte 31 Marta doğru yol aldınız hedef belirlediniz kazanmak için yola çıktınız kazanamazsanız fatura kime kesilecek?

S.S: Siyaseti sosyal medya üzerinden yönetmiyoruz yüzyüze temasla sağlıyoruz. Bu gelişen süreçte de partililerimizle sık biraraya geldik. Çalışmalarımızın duyurulması için daha çok kullanıyoruz. Sosyal medya konusunda gençler daha aktif olduğu için etkin kullanıyoruz. Ulaşamadığımız kesimlere ulaşabilmek için etkin kullanıyoruz. Özgürlüklerin ön planda olduğu bir partiyiz bu anlamda hertürlü görüşe saygı duyuyoruz. Önümüzdeki süreçte CHP ve halkımızın beklentileri var süreç değerlendirmesi yapıyor temennileri alarak doğru yol haritası belirliyoruz.

S.A.A Önümüzdeki seçimlere doğru seçmene mesajınız ne?

S.S: Önümüzde önemli bir döneme hazırlanıyoruz.Yerel seçimlerden sonra olmazsa olmaz ittifak başarısı.Şehrimiz yönetilemiyor.Çaresizliğe umut olmak zorundayız Mart’ın sonu bahar diyerek gelecek mücadelesini yılmadan usanmadan vereceğiz.Birlikte daha güzel Balıkesir mümkün.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu