SiyasetGündem

“Hayır dediğimiz için hedef gösteriliyoruz”

‘HAYIR DEDİĞİMİZ İÇİN HEDEF GÖSTERİLİYORUZ’

 

Referandumda ‘Hayır’ diyeceklerini söyleyen CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, yaptığı yazılı açıklamada, ‘Hayır’ dedikleri için hedef gösterildiklerini söyledi.

 

Referandum süreciyle ilgili TBMM’de konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, yaptığı yazılı açıklamada, ‘Kendilerine muhalif olan öğretmenleri, akademisyenleri, aydınları KHK’larla görevden alıyorlar’ ifadelerini kullandı.

 

‘Özgürlükten ve Demokrasiden Söz Edilemez’

Milli İradenin sadece Ak Parti’ye oy verenlerin olmadığını söyleyen Tüm yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; ‘Kendilerine muhalif olan öğretmenleri, akademisyenleri, aydınları KHK’larla görevden alıyorlar. Milli İrade sadece AKP ye oy verenler değildir. Milli İrade Ülkenin tüm yurttaşlarının ortak kararıdır.’ Tüm insanların fikirlerini özgür bir ortamda ortaya koyabilmesi gerektiğini savunan Mehmet Tüm, herkesi eleştirenlerin de savunanların da olacağını vurguladı. Fakat insanların iktidardan yana olmadığı için işlerinden atıldıkları bir ortamda da özgürlükten ve demokrasiden söz edilemeyeceğini de sözlerine ekledi.

 

‘Hayır Diyoruz Çünkü…’

Referandumda neden hayır diyeceklerini belirten CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, ‘Devletin ve milletin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanını, sadece bir kesimin cumhurbaşkanı ve bir partinin genel başkanı yapacak bu partili düzene hayır diyoruz. Milli iradeyi yok sayan, Başkana,  kararname adı altında, adeta ferman yetkisi veren, bir padişah düzenine Karşı olduğumuz için hayır diyoruz. Bakanları, Milletvekillerini, başkan yardımcılarını, savcıyı, hâkimi, Rektörleri, genel müdürleri ve nerdeyse tüm kurum yöneticilerini tek kişinin belirleyeceği bir rejim değişikliğine hayır diyoruz. Halkımızı kutuplaştıracağı için hayır diyoruz’ ifadelerini kullandı.

 

‘Hedef Gösteriliyoruz’

Referandumdaki tavırları nedeniyle hedef gösterildiklerini söyleyen Tüm, ‘Şimdi hayır dediğimiz için bizleri ve partimizi suçluyor ve hedef gösteriyorlar. Bakınız, biz AKP’nin bu dayatma anayasasına neden “Hayır” diyeceğimizi her fırsatta açıklıyoruz. Ama Onlar neden “Evet” dediklerini inandırıcı bir şekilde açıklayamıyorlar. Sadece FETÖ ve PKK hayır dediği için “Evet” diyeceğiz diyorlar. Fakat daha önce, bu terör örgütleri ile işbirliği yapan ve kandırıldığını söyleyen yine AKP’dir’ ifadelerini kullandı.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu