GündemEğitimGörüntülü Haberlerİlçe Haberleri

Hayvan hakları için 750 seminer verdi, 100 bin kilometre yol yaptı

BALIKESİR’in Burhaniye ilçesinde lise öğrencileriyle buluşan dizi ve sinema oyuncusu Semih İğdigül, hayvan haklarını anlatmak için 750 konferans verdi ve 100 bin kilometre yol kat ettiğini söyledi.

Burhaniye’de Şehit Hasan Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonu’nda öğrencilerle bir araya gelen Semih İğdigül, anlattıkları ile kah güldürdü kah ağlattı. Konferans yoğun ilgi görürken, zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Öğrenciler, çok yararlandıklarını anlatırken, İğdigül’de sağlığının elverdiğince gezilerine devam edeceğini belirtti.

Burhaniye’de olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen İğdigül, gittiği her yerde dugusal anlar yaşadıklarını söyledi. Sadece duygusal anlar yaşamadıklarını eğlenerek güldüklerini de aktaran İğdigül, “Türkiye’yi karış karış geziyorum. Belki 100 binin üzerinde oldu kilometrem. Arabamı her yere sürüyorum. Benim arabam evim. Bir artı sıfır diyorum. Arabamda yatağım yorganım her şeyim var. Yemek aramam. Yatacak yer aramam. Sadece öğrencilerimize faydalı olabilmek,hayvan hakları ile ilgili bir çalış a yapabilmek için çalışıyorum. Bu güne kadar 750’den fazla seminerim oldu.  Orman Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar iki senedir hep benim yanımdaydı. Bu çalışmalarımızı seminerlerimizi ölene kadar, yani sağlığım yettiğince devam etmek istiyorum. Bunun faydasını, şu terle şu arkadaşlarımın yoğun ilgisi ile görüyorum.” dedi.

İğdigül’e teşekkür eden Öğretmen Günay Kanlı “Zaten çocuklara aynı şeyi vurguluyoruz. Özellikle ben vurguluyorum. Merhametsizlik ve vijdansızlık çağımızın en büyük sorunu bence. Burada da bu konuları işledik, gördük. Biliyorduk belki ama daha güzel görmemize yardımcı oldu. Çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu