Görüntülü HaberlerGündem

Hayvanlara Karesi Şefkati

HAYVANLARA KARESİ ŞEFKATİ

 

Kedi ve köpek evleri ile sokaktaki sahipsiz hayvanlara sıcak bir yuva kuran Karesi Belediyesi, ‘Sokak Hayvanları İlk Yardım Aracı’ ile zorlu kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına da son üç ayda 1.5 ton kuru mama dağıtımı yaptı.

 

Karesi Belediyesi basın biriminin haberine göre,Karesi Belediyesi, Başkan Yücel Yılmaz’ın talimatıyla kurulduğu günden bu yana sokaktaki canlarımızı unutmuyor. Hayvanseverlerin işini kolaylaştırmak ve sokaktaki sahipsiz ve kimsesiz sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılamak için “Sokak Hayvanları İlk Yardım” ekibi, gece gündüz yardım elini uzatıyor. 444 99 10  numaralı çağrı merkezimize gelen talepleri geldiği gün içerisinde sonuçlandırmak için çalışan ekipler, soğuk havalarda mama bulmakta güçlük çeken hayvanların bulunduğu bölgelere mama kapı ve mama bırakıyor. Ekipler, son üç ayda 750 kilo kedi maması, 750 kilo da köpek mamasının dağıtımını gerçekleştirdi. Hayvanseverlerden gelen ilk yardım, mama, kedi evi ve köpek evi gibi talepleri de değerlendiren ekipler, uygun görülen yerlere bu evlerden koyarak hayvanlarımızın kışın soğuktan yazın da sıcaktan korunmalarını sağlıyor. Kendi imkanlarıyla sokak hayvanlarına bakan hayvanseverlere de destek olan ekiplerimiz düzenli olarak mama ihtiyaçlarını gideriyor.

 

“MAMA EKSİK OLMUYOR”
444 99 10 numaralı çağrı merkezimizi arayarak yardım talebinde bulunan Kaniye Mümger isimli hayvansever, “Belediyemiz sağ olsun elinden geleni yapmaya çalışıyor. Bize sürekli yardım ediyor. Biz de elimizden geldiğince hayvanlara iyi bakmaya çalışıyoruz. Belediyemiz mamalarını eksik etmiyor. Belediyemize teşekkür ederiz” dedi.

 

HAYVAN EVLERİ YAZ-KIŞ KORUYOR

Makamında da kedi besleyerek Türkiye gündemine gelen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, seçildikleri günden bu yana hem Büyükşehir hem de ilçe belediyeleri olarak sokakta yaşayan can dostlara sahip çıktıklarının altını çiziyor. Yaz ve kış aylarında periyodik olarak su kabı, mama kabı ve mama dağıttıklarını vurgulayan Başkan Yılmaz, şehrin bir çok noktasına kedi ve köpek evlerinin yerleştirildiğini söyledi. Öğrencilere hayvan sevgisi aşılamak için okulların bahçelerine kedi-köpek evleri yerleştirdiklerini de hatırlatan Başkan Yılmaz, sokaktaki sahipsiz ve kimsesiz sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılamak için hayvanseverler ile birlikte uyumlu bir şekilde hareket ettiklerini ifade etti.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu