Gündem

HEDEF YETKİYİ ALMAK

Türk Sağlık Sen Balıkesir Şube Başkanı Musa Bilal Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu Genel Merkezi tarafından Balıkesir İl Temsilciliği’ne atandı.

Kamu-Sen İl Temsilcisi Musa Bilal ilk açıklamasında “önümüzdeki gönemde tüm iş kollarında yetkiyi almak için çalışacağız” dedi.

Ülke genelinde 11 işkolundaki sendikaların kurduğu Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu’nun Balıkesir İl Temsilciliği’ne atanan Musa Bilal, geçmiş dönemde kaybedilen yetkiyi tekrar kazanmak için harekete geçtiklerini belirtti. Bilal, Kamu-Sen İl Temsilciliği olarak çalışanlar üzerindeki sendika baskısını kırmak istediklerini ifade etti. Sendikanın üye sayısını ve sendika sayısını arttırma hedefi taşıdıklarını söyledi.

TÜRK SAĞLIKSEN NASIL DİNAMİKSE KAMUSEN’DE DİNAMİK OLACAK

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliğine atanan Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Musa Bilal Sağlık Sen şube binasında yaptığı açıklamada şunları söyledi:“Türkiye Kamu-Sen Yönetim Kurulu’nun 07.05.2018 tarih ve 173 Sayılı kararı ile Türkiye Kamu Sen Balıkesir İl temsilcisi olarak görevlendirildim. Her yıl Kamu-Sen İl Temsilciliği Haziran ayı içerisinde ataması yapılmaktadır. Bizim genel merkezimiz Türkiye Kamu-Sen’in yönetim kurulunca bize bu görev verilmiştir. Bu görev, birlik ve beraberlik içerisinde ilimizde Kamu-Sen’in adından söz ettirmeyi önümüzdeki dönemde düşünüyoruz. Bu çalışmalarımız Türk Sağlık-Sen nasıl bir dinamik şube ise Kamu-Sen de bundan böyle dinamik olacaktır.”

SENDİKA BASKILARI SÜRÜYOR

“Kamu-Sen ülke sorunlarını kendi sorunu gibi düşünen, vatanın bölünmez bütünlüğüne inanmış insanların oluşturduğu bir sivil toplum örgütüdür. Önümüzdeki dönemde birlik ve beraberliğimizi koruyup Türkiye Kamu-Sen’i daha ileriye götürme, ileride görevi teslim edeceğimiz arkadaşlarımıza daha iyi bir Kamu-Sen İl Temsilciliği bırakmak istiyoruz.Kamu-Sen bilindiği gibi bir konfederasyon ve 11 tane işkolundan oluşmaktadır. Milli Eğitim’de Türk Eğitim-Sen yetkiyi kaybetti. Türk Sağlık Sen’de de kurumlarda bazı yetkiler alındı, yani biz de yetkiyi kaybettik. Ülke genelinde yetkili sendika Memur-Sen. İşkolu bakımından Türkiye Kamu-Sen’in yetkili olduğu çok sayıda kurum var. Mesela İzmir’de hiçbir zaman Türk Sağlık-Sen yetkiyi hiçbir zaman bırakmadı. Üniversite şubelerinde; özellikle baskının biraz daha az olduğu yerlerde yetkili sendika biziz. Balıkesir’de de çalışan bakımından az olan iş yerlerinde Kamu-Sen’e bağlı sendikaların yetkili olduklarını biliyorum. Büyük kurumlarda yetkimiz yok. Biz geçmiş dönemlerde Balıkesir Devlet Hastanesi’nde, Savaştepe Devlet Hastanesi, Susurluk Devlet Hastanesi’nde, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde ve Ayvalık’ta yetki bizdeydi. Geçtiğimiz dönemde yapılan baskılar neticesinde şu an dahi Sağlık Müdürlüğü tarafından sendika baskısı devam ediyor.”

HER İŞ KOLUNDA YETKİ HEDEFİ İLE ÇALIŞACAĞIZ

“Önümüzdeki dönemde hedefimiz Kamu-Sen olarak başarılı çalışmalar yaparak her iş kolunda yetkiyi almak olacaktır. Sağlık işkolunda askı yapan yöneticiler sözleşmeli olarak çalışıyorlar. Sözleşmeli olan bir yöneticinin altında çalışan insanlar kendi iradelerini kullanamıyorlar. Sıkıntı burada. Bunun yanında yataklı tedavi kurumlarında çalışanlar farklı farklı para alıyorlar. İki hemşire birbirinden farklı ücret alıyor. Biri diğerinden bir asgari ücret fazla para alıyor. Bunu da özellikli birimde çalışanlar alıyor. Özellikli birime personel verme kriteri ise idarecilerin istedikleri sendikaya geçmek oluyor.”

LİYAKAT YOKSA SIKINTI VAR

Liyakat yoksa sıkıntı çıkıyor diyen Bilal, “Bu sıkıntıyı önümüzdeki dönemde aşacağız. Bilindiği gibi ülkemizin yönetim sistemi de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olarak değişti. Yani liyakatin aranacağını umuyoruz.”dedi. Bilal şöyle konuştu:” Liyakatin olmadan ülkenin ne hale geldiğini görüyoruz. Geçtiğmiz dönemlerde 15 Temmuz olayını hepimiz biliyor. Bu da liyakatsizliğin bir örneğidir. Liyakatsiz olanlar iş başına getirildi, o dönemde topyekün 2009-2014 yılları arasında Balıkesir’de anormal derecede personelin üzerinde FETÖ baskısı vardı. Şimdi böyle bir dönemde biz bu kurumları ayakta tuttuk. Bu dönemde baskı olmazsa zaten Kamu-Sen burada yetkiyi alır. Çünkü sendikacılık adına herhangi bir şey yapmadıklarını görüyoruz. Sendikalar siyasi partilerin yön örgütü gibi çalışmamalı. Elbette herkesin bir fikri, görüşü var. Kamu-Sen’e bağlı tüm sendikalar içerisinde her görüşten üyelerimiz var ve biz bunların haklarını korumakla görevliyiz. Yoksa her siyasinin direktifini burada uygularsak, burası sendikalıktan çıkar. “

YOL HARİTASI İÇİN GENEL MERKEZ TEMASI KURULACAK

Önümüzdeki dönemde de Türkiye Kamu-Sen’in genel merkezini ziyaret edeceğim. Bütün konfederasyondaki genel başkanlarıyla oturup ilimizle ilgili bütün problemleri konuşarak onların da bize çizeceği yol haritasıyla, biz sendikal faaliyetlerimize devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde Kamu-Sen Balıkesir il başkanlığı çok aktif olacaktır.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu