GündemEkonomiGörüntülü Haberler

HEM BALIKESİR’E HEMDE ÜRETİCİYE YARAYACAK

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinde gündem maddeleri içinde yer alan konular ayrıntılı olarak ele alındı. Balıkesir’deki kırsal kesim tarafından ekonomiye katkı ve Balıkesir ‘in tanıtımı açısından fayda sağlaması beklenen ürünler Tarım Ürünleri A.Ş tarafından gıdaya uygun hale getirilerek paketlenip ulusal zincir marketlerine sunulacak.

Çalışması yapılan faaliyet alanı ilgili depo isteği üzerine açıklama yapıldı. Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve HAKOOP Başkanı Faruk Özen’in yaptığı açıklama şöyle; Balıkesir Tarım ürünleri AŞ. için talep edilen depo ve Gündem maddesi içinde yer alan Geleneksel usul ile üretilen kırsal mahallelerimizde pekçok ürün tespit edildi.

Balıkesir Tarım A.Ş geçen yıl kuruldu bildiğiniz gibi koyunculuk üretim merkezi için bir yer tahsisi yapmıştık .Kırsal mahallelerimizde de niş ürünler üretiliyor. Yaklaşık 50 ürün tespit ettik. Ekonomik anlamda değer görmüyor bu ürünler bu ürünleri paketlemek ve ulusal zincir marketlerine sunmak üzere gıdaya uygun hale getirip ekonomiye ve Balıkesir’in tanıtımına katkı sunmasını sağlayacağımızı düşünüyoruz. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu