GündemEkonomiÖzel Haberler

HEM CANA HEM MALA..!

“KAZALARIN BEDELİ AĞIR OLUYOR”
“EN KOLAY İŞ EHLİYET ALMAK”

‘Söz Sanayinin’ köşemizde bu haftaki konuğumuz Homer Auto Service sahibi Erkan Akbulut oldu. Akbulut, trafik kazaları sonrasında araçların büyük hasarları olduğunu söylerken bunları gidermek için izledikleri yolu anlattı. Akbulut’tan sürücülere önemli tavsiyeler haberimizde…
Homer Auto Service sahibi Erkan Akbulut, trafik kazaları sonucu meydana gelen hasarları en aza indirerek araçları eski haline getirmek için çaba gösterdiklerini belirtti. 1980 yılından beri kaporta tamiri yaptığını söyleyen Akbulut, çıraklıktan başlayarak geldiği noktada kendi işletmesinin sahibi. Balıkesir’de müşterilerine en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını söyleyen Akbulut, sürücüleri de trafik kazaları konusunda uyardı.

ÇIRAKLIKTAN BUGÜNLERE…
Mesleğe çıraklıktan başladığını söyleyen Akbulut, “Ben kaporta tamircisiyim. 1980 yılında bu mesleğe başladım. Çıraklık ve kalfalık yaptıktan sonra 1992 yılında kendi işyerimi açtım. 1993 yılından beri sanayideki kendi iş yerimdeyim. Biz kaza yapan araçların hasar onarımını yapıyoruz. Kaza yapan bir aracı yeniden eski haline getirebilmek için çaba sarf ediyoruz. Bunu yapmak kolay olmuyor. Aracın modeline, dayanıklılığına ve kazanın şekline göre aracın durumu da netleşebiliyor. Büyük bir kazanın ardından bize getirilen aracı, en iyi şekilde tamirini yapıp, kendi haline getirene kadar uğraşıyoruz. Büyük ya da ufak türde kazalardan sonra dahi ciddi bir onarım süreci başlıyor” ifadelerini kullandı.

“BALIKESİR’DE SÜRÜCÜLER ÇOK DİKKATSİZ”
Balıkesir’de kaza oranlarının arttığını belirten Akbulut, “Balıkesir’de şoförlerimiz çok dikkatsiz, kaza oranı yüksek. Araç sürücülerinin trafikte birbirlerine saygısı yok. Trafikte sürücülerin birbirine olan saygısızlığı ciddi anlamda yüksek. Bu, büyükşehirlere oranla Balıkesir’de çok daha fazla. İnsanlar tahammülsüz. Dikkatsiziz. Birbirimize saygımız yok. Araç sürücüleri özellikle kavşaklarda çok dikkatsiz davranıyorlar. Geçiş üstünlüğüne önem vermiyorlar” dedi.

“EN KOLAY ŞEY EHLİYET ALMAK”
Sürücülerin trafik kurallarına uymadığını belirten Akbulut, “Tabelaların ve levhaların ne anlama geldiğini bilmeyen bir sürü şoförümüz var. Araç sürücüleri ne yazık ki trafik kurallarını bilmiyor, bilseler de buna uygun davranmıyorlar. Bu ülkede ne yazık ki en kolay şey ehliyet almak. Balıkesir’de trafik kazası oranı çok yüksek. Her kaza kocaman bir aileyi etkiliyor. Bizim de canımız yanıyor. İnsanımız dikkatli olsun ki bu kaza oranını düşürelim. Her defasında bu kadar can kaybı çok fazla” şeklinde konuştu.

MİLLİ SERVETE DE ZARAR
Erkan Akbulut, “Her trafik kazasının ardından ciddi anlamda maddi hasar meydana geliyor. Üstelik bu araçlar yurtdışından getiriliyor. Henüz biz ülkemizde üretim yapamıyoruz. Her şey ithal geliyor. Yedek parçaları ve kullanılan malzemelerin fiyatları da bir o kadar artıyor. Daha dikkatli olmamız lazım. Çünkü trafik kazalarının ülke ekonomisine de çok ciddi zararları var. Araç sürücülerimizin tabi ki daha dikkatli olmalarını öneriyoruz. Araçları da canları da çok değerli. Ne kendilerine bir şey olsun ne de araçlarına zarar gelsin. Dikkat her zaman hayat kurtarır. Ülke ekonomimize zarar gelmemesi için de buna dikkat etmeliyiz. Bir aracın tüm detaylarını ithal ediyoruz. Stop lambasını dahi ithal ediyoruz. İthal ettiğimiz için de dolar ve EURO ile geliyor. İthal edilince de ekonomimize zarar veriyor” şeklinde konuştu. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu