GündemDünyadan HaberlerEğitim

HER ÇABAMIZ, HER ADIMIMIZ BALIKESİR İÇİN

Balıkesir Valiliği tarafından başlatılan Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi kapsamında Altıeylül Belediyesi tarafından alınan 10.000 kitap, Yarış Ortaokulunda düzenlenen törenle ilçedeki tüm öğrencilere dağıtıldı.

BENGİ Projesi ile eğitim alanında birçok başarılı projenin hayata geçirildiğini belirten Vali Yazıcı, “Her çabamızda, her adımımızda, Balıkesir’in güzelliğini, ilim ve kültür kenti kimliğini öne çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu ülkenin gençleri ve geleceği olarak ne kadar iyi yetişirseniz, ne kadar bilgi ile donanırsanız ne kadar millî ve manevi değerlerinizle yoğunlaşırsanız o derece geleceğimiz güzel olacak.”dedi.

KİTAP OKUMAYA ÖNEM VERMELİYİZ

Kitap okumanın önemli olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, ”Hazırlanan program çerçevesinde öğrencilerimiz, birçok farklı kitaplarla ilk defa tanışma ve buluşma imkânıyla yeni bilgi birikimlerine sahip olacaklardır. Öğrencilerin normal eğitimleriyle birlikte bu tür proje ve çalışmalarla öğrencilerde kitap okuma becerilerinin kazandırılması ise ilave bir kazanım olacaktır.

Günümüzde toplum olarak yeniden kitaplarla baş başa olmak ve yeniden kitaplarla tanışmak için bu uygulamaya hepimiz destek vererek öğrencilerimizle birlikte anne ve babalar ile ailedeki diğer bireylerin de mutlaka bu becerilerin kazanmalarını sağlamamız gerekir.” şeklinde konuştu.

EN BÜYÜK YATIRIMLARIMIZI EĞİTİME YAPIYORUZ

BENGİ Projesi ile eğitim seferberliğini başlatan Vali Yazıcı, her zaman eğitime ve gençlere destek vereceklerini belirterek şunları kaydetti; “Okumaya, bilime her zamankinden daha çok önem vermemiz gereken bir çağda yaşıyoruz. Kampanya çerçevesinde öğrencilerimizin hem daha fazla kitap okumalarını hem de okuma alışkanlığını kazanmaları arzu edilmektedir. En büyük yatırımlarımızı eğitime yapıyoruz.” dedi.

Valilikten edinilen bilgiye göre, Vali Yazıcı öğrencilere Altıeylül Belediyesi tarafından hazırlanan Nedvî’nin Rahmet Peygamberi ile Erol Özbilgen’in 99 Soruda Osmanlı adlı kitapları hediye ederken, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı da, Vali Yazıcı’ya kitap armağan etti. Altıeylül Yarış Ortaokulu Konferans Salonunda düzenlenen kitap dağıtım törenine Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Altıeylül Kaymakamı Dr. Oktay Kaya, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, kamu kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu