GündemEğitim

‘Her Çocuk Özeldir’

Necatibey Eğitim Fakültesi ve Balıkesir Otizmli Bireyleri Destekleme Derneği (OBİDEV) ortaklığı ile bugün ve yarın “Dünya Çocuk Günü Etkinliği” kapsamında “Otizmli Çocuklar Her Çocuk Özeldir” başlıklı panel, atölye çalışması ve oyun gösterisi gibi etkinlikler düzenlenecek. “Dünya Çocuk Günü Etkinliği” kapsamında “Otizmli Çocuklar Her Çocuk Özeldir” başlıklı panel, atölye çalışması ve oyun gösterisi bugün saat 10:00 da NEF bahçesinde Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı (OBİDEV) sergilerinin kurulması ile başlayacak.

Saat 12:30’da Otizmli çocuklar ve ailelerinin NEF’e gelişi ve çocuklarla eğlence vakti gerçekleşecek. Saat
13:30’da NEF salonunda       “Otizmi Tanıyalım” isimli  panel gerçekleşecek. Otizmli Bireylerin Mantarlar Rondu ile başlayacak panelde konuşmacı olarak yer alacak olan BAUN Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tunay Karlıdere, “Tanı, görülme sıklığı ve şu anki tedavi yöntemleri’ni anlatacak.

OBİDEV Yöntem Kurulu Başkanı Fatma Tabanlı, OBİDEV Vakfın tanıtacak. OBİDEV Özel Eğitim Öğretmeni Seray Şengül, “Otizmli çocukların öğretmeni olmak” konusunda birikimlerini katılımcılarla paylaşacak. Uludağ Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Bilgehan Eren “Otizm ve müzik” konusunu işleyecek. Panel, plaket  ve teşekkür belgesi töreni ile sona erecek. Etkinliğin ikinci günü saat 13:30’da Otizmli çocuklarda müzik etkinlikleri yoluyla kavram ve becerilerin öğretimi isimli çalıştayı ile başlayacak. Çalıştayı,  Uludağ Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Bilgehan Eren yönetecek. Ardından saat 15.30’da katılım belgeleri verilecek.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu