GündemKöşe YazılarıProf. Dr. Nilay ŞAHİN

HER KADIN CİLDİNİN GÜZEL GÖRÜNMESİNİ İSTER!

Yıllar önce yurtdışında kas-eklem ağrılarında mezoterapi enjeksiyon tekniğini öğrenmek için bir kursa kayıt yaptırmıştım.

Ve sanırım kursa programında da kendimi branşıma yönelik eğitimleri incelemeye kaptırmış olsam gerek kursta yer alan mezoterapi enjeksiyonlarını ile cilt bakımı bölümünü çok fark etmemişim. Sonuç olarak o kursa gittim ve muhteşem bir eğitim aldım. Bu kurstan yıllar sonra da tekrar mezoterapi eğitiminin içinde buldum kendimi. Bu eğitimde yer alan insanların cilt bakımına ne kadar heyecanla katıldıklarını, istekli olduklarını ve daha da önemlisi cilt bakımı sonrası ne kadar mutlu olduklarını gördüm. Gerçekten kadınların çoğunun da bundan mutluluk duyacağına eminim.

Mezoterapi ile cilt bakımı uygulamak hem uygulayan hem de uygulanan kişi için keyifli bir tedavi. Bu tedavi süreci nasıl işliyor sizlerle bunu da paylaşmak istiyorum. Öncelikle cildinizin ihtiyacı olan tedaviyi belirlemek için yüzünüzde hiçbir makyaj veya krem gibi bir uygulama olmadan hekiminize gitmeli ve değerlendirmenizi yaptırmalısınız. Hekim size kırışıklık, sarkma, yara ve sivilce izleri, güneş lekeleri, yaşlılık karşıtı gibi nedenlerle uygulama yapamaya karar verebilir. Size hangi tedavi yönteminin uygulanacağına karar verildikten sonra da seans sayısı ve aralıkları belirlenir.

İlgili Makaleler

Hangi nedenle olursa olsun hastane ortamında tedaviniz ortalama iki veya üç hafta ardarda olup  sonrasında aylık veya üç ayda bir şeklinde yapılır. Tabii ki size yine hekiminizin önerdiği evde bakım programları bir yandan devam etmelidir. Sonuç olarak toplamda yaklaşık altı aylık bir tedavi sonrası çok güzel ve sağlıklı bir cilt görünümüne sahip olabilirsiniz.

İşte bu keyifli yolculuk her kadının istediği ve zevk aldığı bir süreçtir. Ben de bu yolculuktan bir hekim olarak inanılmaz keyif alıyorum. Hele de başarılı sonuçlar daha da bu keyfimi arttıyor. Güzel ve sağlıklı ciltlerle yaşlanmanız dileğiyle.

Prof. Dr. Nilay ŞAHİN

Balıkesir Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı

 

www.drnilaysahin.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu