GündemDünyadan Haberler

HER YIL BALIKESİRLİLERİN GÜNÜ

Plaka numarası 10 olan Balıkesir 8 yıl önce kutlamalarla Balıkesir yılı ilan etti. ”Dünya Balıkesirliler Günü” olarak ilan edilen 10.10.2010 sonrasında Balıkesirliler dün 10.10.2018’de her yıl olduğu gibi resmi olmasa da bulundukları şehirlerden ve ülkelerden Balıkesir paylaşımları yaptı.

Ülke genelinde tanınan Balıkesir’in ekonomik, kültürel ve sportif açıdan gelişmesine katkı sağlayacak tanıtım çalışmaları kapsamında Balıkesir için 10.10.2010’da ”İstanbul’da, ‘Kültür Başkenti’ kapsamında bir dizi etkinlik yapılmıştı. Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Sanayi Odası ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı ile desteğiyle gerçekleştirilen etkinliklere Balıkesirliler yoğun katılım sağlamıştı. Balıkesir’in değerlerinin öne çıktığı etkinlikler kapsamında “Cihan pehlivanı” Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına güreşler düzenlendi.

Balıkesir’de Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri de güreşleri yıla yaydı ve bu yılda Balıkesir’in cihan pehlivanı ile birlikte yetişen yeni pehlivanları er meydanında kol bağladı. Balıkesir’in ilçelerindeki değerler arasında Bor ve yeraltı kaynaklarının da gün yüzüne çıkması ve seminer, sempozyum, panel ve benzeri etkinliklerde yıla yayıldı. Her yıl ilçeler kendilerine özgü değerlerle ilgili etkinlikler düzenliyor. Dünya Balıkesirliler günü plakası 10 il’de her ayın 10 ve her yılın 10.ayında hatırlanıyor ve özellikle sosyal medyadan kutlamalar yapılıyor. Merhaba Haber

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu