GündemKöşe YazılarıProf. Dr. Nilay ŞAHİN

HERKES DUYSUN:BU YIL BENİM YILIM!

Bugün sizlerle yakın zamanda yeni aldığım yaşın verdiği heyecanla da hedefler koyduğum yeni yılımı nasıl geçirmek istediğimi paylaşmak istiyorum.

Öncelikle size şunu söylemek isterim ki yaş almak hele de ki sağlıkla almak çok güzel bir şeydir. “Ne güzel ki bir yılı daha geride bıraktım, sevdiklerimle bir yıl daha zaman geçirdim” demeliyiz. İşte bu cümleyi daha da keyifli söyleyebilmek için geçirdiğimiz her günü keyifli ve mutlu hale getirmeliyiz. İyi de bunu yapmak çok zor, söylemesi kolay gibi sözlerinizi duyar gibiyim. Elbette bu söylediğimi yapmak kolay değil ama imkansız da değil. İşte size bunun için önerilerim. İlk olarak kendinizi sevin ve her yeni yaşta bu yıl benim yılım diyin. Ve bu yıl beslenmenizi daha titiz ve özenli yapın. Evdeyseniz yeme düzeninizi oturtun, eğer bunu yapmak zor evde işe dalıp öylesine bişeyler atıştırıyorum diyorsanız derhal yemek düzeninize ve metabolik ihtiyacınıza göre alarmınızı kurun.

O size haydi yemeğe dediği an her şeyi bırakın ve dediğini yapın. Eğer benim gibi çalışıyorsanız ve çalıştığınız ortamda size uygun yemekler bulamıyorsanız her gün yine benim yaptığım gibi kendinize üşenmeden akşamdan ya da sabah erkenden bir beslenme çantası hazırlayın. Yani özetle ilk önerim bahaneler üretmeden düzenli bir beslenme ortamını kendiniz için oluşturun. Ardından yine benim gibi eve yorgunluktan ölüyor olarak gelseniz bile sevdiğiniz ve yaparken zevk aldığınız bir spor yapın. Ve akşam uykunuz geldiği an yatmaya gidin. Aksi taktirde gelen uyku kaçabilir. İşinizi benim gibi severek ve zevkle yapın. Bir diğer önemli nokta lütfen dedikodu yapılan, siz de stres ve mutsuzluk yaratan ortamlardan derhal uzaklaşın. Hatta size iyi gelen, sizi mutlu eden arkadaşlarınızla daha sık vakit geçirin. Şükretmeyi bilmek hayatta kendinize verebileceğiniz en güzel hediyelerden biridir.

İşte ben de yeni girdiğim yaşımla birlikte bunları yapmak gayretini daha da çok kendimde hissettim. Hadi hep birlikte bu yıl bizim yılımız olsun.

Prof. Dr. Nilay ŞAHİN

Balıkesir Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı

www.drnilaysahin.com

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu