Türkiye Gündemi

Hisarcıklıoğlu’ndan Yerli Otomobil Müjdesi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yerli otomobil müjdesini Zonguldak’ta verdi.

Hisarcıklıoğlu, “İnşallah şu müjdeyi vermek istiyorum. Türkiye’nin markası olan yerli otomobili yapacak babayiğitler var. Yakında bunları kamuoyuna açıklayacağız” dedi.

Zonguldak’ta TSO tarafından “Zonguldak Ekonomi Zirvesi” düzenlendi. Otelde düzenlenen programda konuşan Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, 100 yıl sonra hayata geçen Filyos Vadi Projesi’nde yerli otomobil fabrikası kurulması talebinde bulundu. Demir, “Yerli bir otomobil için bir merkez oluşturulacaksa Filyos Vadi Projesi bu iş için biçilmiş bir kaftandır. Bu konuda Batı Karadeniz’in yeni sanayi hamlesinin yapılacağı yerli otomobille ilgili bir inisiyatif bekliyoruz” dedi.

“İNŞALLAH YAKINDA AÇIKLIYORUZ”

Yerli otomobilin Filyos Vadi bölgesinde yapılması talebine karşılık müjde veren

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Yerli otomobili ben yapacak olsam emrin olur diyeceğim, işi bitireceğim. Sayın Cumhurbaşkanımız baba yiğit arıyoruz dedi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla beraber yerli otomobili yapacak kişilerle yatırımı yapacak babayiğitlerle görüştük. Bu pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızdan Sarp Sınır Kapısı’nın denetlenmesi sırasında onayını aldık. İnşallah pazar günü görüşmelere başlıyoruz. İnşallah şu müjdeyi vermek istiyorum. Türkiye’nin markası olan yerli otomobili yapacak babayiğitler var. Bunu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla beraber çalıştık. Yakında bunların kim olacağıyla ilgili pazar günü görüşmeler bittikten sonra Cumhurbaşkanımızın onayını aldıktan sonra kamuoyuna açıklayacağız. Tabi bu bir devlet projesi değil, özel sektör projesi olacak. Özel sektörümüze biz de diyeceğiz ki, bakınız benden Filyos, Kdz. Ereğli de buna talip. Talipli olan birçok yerimiz var. Antep var, Adana var, Kayseri var” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu