GündemÇocukçaEğitim

HÜNERLİ ELLERDEN ‘CUMHURİYET SERGİSİ’

Sevgili gençler bugün ‘ÇOCUKÇA’ sayfamız yerini gençliğe bıraktı. Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Grafik ve Fotoğrafçılık Bölümü öğrencileri hazırladıkları sergide Atatürk ve Cumhuriyete dair söylemek istediklerini dile getirdiler.

Yaptıkları el emeği göz nuru eserlerle başarılı çalışmalar ortaya koyan Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Grafik ve Fotoğrafçılık Bölümü öğrencileri, ‘Cumhuriyetin 95. Yılında Gençlerimizden 95 Eser’ sergisinde marifetlerini sundular. Gençlerin birbirinden güzel eserlerinin yanı sıra genç öğrenciler, kendi alanlarında neden mutlu olduklarını ‘Gençlik’ sayfamızda anlattılar.

Deniz Kurt: Ben Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencisiyim. Okulumuz her alanda birbirinden başarılı çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda biz de bir sergi düzenledik. Bu sergide Cumhuriyetimizin 95. Yılı nedeniyle anlamlı resimler yaptık. Grafik ve Fotoğrafçılık alanında okuduğumuz için resme merakımız var. Ve ben resim yapmayı çok seviyorum.

Tuğçe Bektaş: Okulumuzun sergisinde yer almak ve anlamlı eserler bırakmak çok gurur verici. Ben resim yapmayı çok seviyorum. Bu benim hayatta mutlu olarak yaptığım en özel işlerden. Başarılı ressamların eserlerini takip ediyorum. Onların tekniklerini hayranlıkla izliyorum.

Hilal Erkin: Çok güzel bir bölümde okuduğumuzu düşünüyorum. Çünkü tuvale hayat veriyoruz. Hikayeleri tablolarda sunuyoruz. Fark edilmeyen detayları ortaya çıkarıyoruz. Çok güzel bir iş yaptığımızı düşünüyorum.
Zülfiye Atik: Ben Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Lisesi 10. Sınıf öğrencisiyim. Grafik ve Fotoğraf Bölümü’nde okuyorum. Okulumu çok seviyorum. Yaptığım çalışmalarla gurur duyuyorum.
Gaye Gürpınar: Çok güzel bir bölümümüz var. Hem resim yapıyoruz hem de fotoğraf çekerek birbirinden güzel detayları gözler önüne seriyoruz. Resim bambaşka bir sanat. Herkese öneririm. Resim yaparken dünya ile tüm bağları kesip o an tuvale odaklanıyorum.

Elçin Özdemir: Ben Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10-D sınıfındayım. Okulumuz gerçekten çok güzel. Böyle bir sergi açmaktan dolayı çok mutluyum. Benim eserim de sergide yerini aldı.
Sibel Nur Filiz. Ben Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12-D öğrencisiyim. Benim resmin ‘Cumhuriyet Kadını’. Atatürk’ün kadınlara tanıdığı seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere kadına verdiği değeri tuvale yansıttım.

CUMHURİYETİN 95. YILI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95. Yılını kutlamaya hazırlanırken etkinlikler de tüm hızıyla başladı. Cumhuriyet, 29 Ekim 1923’te Türkiye Büyük Millet Meclisinde “Yaşasın” nidalarıyla kabul edildi. TBMM Genel Kurulunda, Anayasanın 1inci, 2nci, 10uncu, 11inci ve 12nci maddelerinin değiştirilmesinin kabul edilmesiyle Cumhuriyet resmen ilan edildi. Yaşasan Cumhuriyet! nidaları, TBMM Genel Kurulunun duvarlarında yankılandı. Cumhuriyetin 95. Yılını kutlayacağımız bu 29 Ekim’de resmi tören yapılması ve vatandaşların örenlere yoğun bir katılım göstermesi planlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu