GündemEkonomiÖzel Haberler

İFTAR SOFRALARI ETE DOYACAK MI?

Ramazan geldi. Tüketici, kırmızı et fiyatlarının düşmesini isterken kasaplar da Türkiye’deki kaliteli etin en uygun fiyatlarla Balıkesir’de yenildiğini söyledi. Kırmızı et fiyatlarındaki son durum haberimizde…

İftar sofralarının olmazsa olmazı kırmızı et fiyatları günden güne artıyor. Bu fiyatların Ramazan’ın ilk günlerinden sonra düşeceğini söyleyen kasaplar, Balıkesir’deki vatandaşın en kaliteli etleri tükettiklerini söylediler. Kuzu etiyle 45 liradan başlayan et fiyatları 65 liraya kadar çıkıyor. Buna rağmen sofralarından eti eksik etmeyen vatandaşlar için kasapların hazırladığı yemekler de tercih ediliyor. Kasaplar, iftar sofralarını hazırladıkları güveçlerle şenlendiriyor…

Fiyatlar 45 Liradan Başlıyor

Kırmızı et fiyatları talebe göre şekilleniyor. Ramazan ayının ortalarında düşeceği söylenen et fiyatlarında Kuzu etinin kilosu 45 liradan başlıyor. Dana sığır eti ve kasap köftenin kilosu 46 lira olurken ana kuşbaşı ve kuzu pirzolanın kilosu 50 TL. Çiğ köfte, işlenmiş sucuk gibi işlenmiş etler 55 TL. Kasap tezgahlarında bonfilenin kilosu ise 65 lirayı gördü.

Güveçler Kasaplardan

Ramazan bereketiyle gelirken, evlerde iftar sofraları kuruldu. İftar sofralarının vazgeçilmezi ise kuşkusuz kırmızı et. İftar sofralarında kırmızı etin olmazsa olmazlardan olduğunu söyleyen Kasap Yalçın Çalım, kendi işletmelerinde sipariş üzerine toprak kaplarda güveçler hazırlayarak iftara yetiştirdiklerini söyledi. Çalım, ‘Ramazan ayı bereketiyle geldi. Bizim de işlerimiz açıldı. Çünkü iftar sofralarında etin yeri bir başkadır. Herkes bütçesi ölçüsünde almaya çalışıyor. Bir kilogram et ile yapılırsa 50 lira. İki kilogram et ile yapılırsa güveç 100 liraya mal oluyor. Biz de çalışan aileler için iftarlarına güzel bir yemek oluşturabilmek amacıyla güveç servislerimize başladık. Kaç kilogram et ile yapılmasını isterlerse ona göre yemeği hazırlıyoruz’ ifadelerini kullandı.

‘En Kaliteli Et Balıkesir’de’

Balıkesir’de kaliteli et yenildiğini söyleyen Kasap Yalçın Çalım, ‘Balıkesir, etin başkenti. Üretim hem kaliteli hem de bol. Havasından, suyundan dolayı da etler çok lezzetli. Türkiye geneline baktığımız zaman da etin en kaliteli ve lezzetlisi çok uygun fiyatlarla Balıkesir’de. Yani vatandaşlarımız Türkiye geneline göre daha şanslı diyebiliriz. Et fiyatları Ramazan’ın ortalarına göre değişecektir’ şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu