GündemEkonomi

İFTARDA EKONOMİ ZİRVESİ

Balıkesir Sanayi Odası tarafından verilen iftar yemeğinde protokol, sanayici ve iş adamları bir araya geldi.

Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur’un ev sahipliğinde Balkonuk Center’da iftar yemeği verildi. Protokol üyeleri, sanayici ve iş adamlarının bir araya geldiği iftar etkinliği Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İftar yemeğinin ardından konuşma yapan İsmail Uğur, geleneksel iftar organizasyonunun 4’üncüsünü düzenlediklerini dile getirdi. İstihdam hedefinin üzerine çıkarak 19 bin 647 kişiye istihdam sağlandığını söyleyen Vali Ersin Yazıcı, bunu gerçekleştiren iş dünyasını tebrik etti.

Uğur ‘Balıkesir Hızla Gelişiyor’

İstihdam hedefinin aşıldığını söyleyen Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, ‘Bu sene Sanayi Odası olarak 4’üncü iftarımızı düzenliyoruz. Ayvalık’ta, Burhaniye’de, Bandırma’da bölge iftarımızda üyelerimizle ve sanayicilerimizle bir araya geldik. Balıkesir Merkez’de protokolümüz ve sanayicilerimizle bir aradayız. Rabbim iftarlarımızı kabul etsin. Aramızda şehit ve gazi ailelerimiz, sevgi evlerinden çocuklar ve yabancı kardeşlerimiz de var. Valimiz çok güzel bir haber verdi. 15 bin kişilik istihdam hedefi aşılarak 20 bine yaklaştı. Bu çok güzel bir durum. İnşallah Balıkesir, çok daha fazla gelişmeye devam edecek’ ifadelerini kullandı.

Edip Uğur ‘Balıkesir Büyüyor’

Ramazanın güzel ve huzurlu bir şekilde geçtiğini söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, ‘Ramazan ayı paylaşma ve yardımlaşma ayıdır. Balıkesir’imiz de Allah’a şükür gelişerek büyüyor. Avlu’muz Ramazan boyunca şenleniyor. İnşallah Ramazandan sonra daha da güzel bir atmosfere bürünecek. Ümit ediyoruz ki gelecek Ramazanda Çamlıktaki projemiz de tamamlanacak ve oradaki minareden ezanlar okunacak. Oradaki camide teravih kılmak da inşallah nasip olur’ dedi.

Yazıcı ‘Balıkesir’e Yakıştı’

İstihdam hedefinde önemli bir başarı elde edildiğini söyleyen Vali Ersin Yazıcı, ‘Daha önce sanayicilerle yaptığımız bir toplantıda artı istihdam yaratılması konuşulmuştu. Ekonomide yaşanacak sorunların giderilmesi için Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlarımız Cumhurbaşkanımıza 15 bin istihdam sözü vermişlerdi. Dün (önceki gün) itibariyle bu rakam 19 bin 647 oldu. Ben emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Balıkesir’e yakışan yapıldı’ ifadelerini kullandı.

Ermişler ’20 Bini Geçeceğiz’

Balıkesir’in hızla geliştiğini söyleyen Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, ‘Sanayi Oda’mızın iftarına sanayicilerle ve protokolümüzle hep birlikteydik. Mübarek Ramazan ayını huşu ve sevinçle yaşıyoruz. Sayın Valimiz önemli bir açıklama yaptı. Milli İstihdam Hededi Balıkesir’de 20 bine yaklaştı. Bu çok güzel bir durum. Bir ay içinde 20 bini de geçmeyi hedefliyoruz. Balıkesir için daha fazla başarılı işler adına bu istihdam sözünü tutmamız çok iyi oldu. Balıkesir adına güzel çalışmalar yapılmasını diliyorum’ şeklinde konuştu.

Bekki ‘Kısa Zamanda Büyük Başarı’

Balıkesir’de kısa zamanda büyük bir büyüme olduğunu söyleyen Balıkesir Sanayici ve İş adamları Derneği Başkanı Abdullah Bekki, ‘İstihdam hedefinin artması kısa sürede büyük bir başarı elde edilmesini sağladı. Bu da Balıkesir’in hızla büyüdüğünü gösteriyor. Güzel bir sonuç. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum’ dedi.

İftardan Notlar

* Balkonuk Center’da gerçekleşen iftar öncesi BSO Başkanı İsmail Uğur, konuklarını kapıda karşıladı.

*Balıkesir Sanayi Odası tarafından düzenlenen iftara şehit ve gazi aileleri de katıldı.

*İftar programında Uluslararası Öğrenci Derneği’nden yabancı öğrenciler ve aileleri de vardı.

*Ak Parti İl Gençlik Kolları Medya ve Tanıtım Sorumlusu Hüseyin Aydoğan, yönetimden gençlerle birlikte iftar programına katıldı.

*Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İnşaat Mühendisleri Odası’nın iftarına katıldığı için Balkonuk’a gecikti.

*İftar yemeğinde ilahi dinletisi ve semazen gösterisi de sunuldu.

*İftar sonrası protokol üyeleri Teravih namazına gittiler.

İftar Menüsü

-Düğün Çorbası

-Sebzeli Et Yemeği

-Pirinç Pilavı

-Tavuk Göğsü Tatlısı

-Meşrubat

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu