Gündem

İHRAÇ EDİLEN DOKTORLAR GÖREVDE

Balıkesir Tabip Odası göreve iade edilen doktorlar nedeni ile bir açıklama yaptı. OHAL’de Kanun Hükmünde Kararnamelerle görevden alınan doktorlar görevlerine iade edildi. Balıkesir’de 3 doktor daha görevine geri döndü.

İHRAÇ EDİLMİŞLERDİ

Kanun Hükmünde Kararname ile görevden uzaklaştırılan doktorların göreve iadeleri Tabip Odası’nı sevindirdi. Doktorlarımızın itibarını geriye kim verecek denildi. Balıkesir Tabip Odası yaptığı açıklamada KHK ile Sağlık Bakanlığı’nda çalışan 287, tıp fakültesinde çalışan 76 hekimin de aralarında bulunduğu 7 bin 348 kişi haksız ve hukuksuz biçimde ihraç edildiklerini belirtmiş ve Balıkesir’den de ihraçların olduğunu belirtmişti.

DARBEYİ LANETLEDİK

Tabip Odası tarafından yapılan yazılı açıklamada ‘‘Dr.N.G, Dr.Ş.G ve Dr.V.A’nın da ihraç edilenler arasındaydı. Tabip Odası Yönetim Kurulunca darbe girişiminin hemen ardından 16 Temmuz 2016 tarihinde kesin bir dil ile darbelere karşı olduğumuzu açıklamış, darbe girişiminde bulunanları lanetlemiştik. Darbe girişiminden 5 gün sonra, Olağanüstü Hal ilan edilmiş ve ne yazık ki OHAL sürecinde, hekimlik değerlerine, demokrasi, hak ve hukuk mücadelesine yoğun emek ve katkı sunmuş, çok sayıda meslektaşımızın, kamu ve üniversitelerdeki görevlerinden ihraç edildiğini; OHAL durumu fırsat bilinerek ihraç kararları ile, muhalif olanların haksız ve hukuksuz biçimde cezalandırılmak istendiğini vurgulamıştık.’’ denildi. Açıklamanın devamında olay şöyle anlatıldı: Her zaman belirttiğimiz üzere, hain darbe girişimine katılan, destek veren, içinde bulunanlar hukuk içinde yargılanmalı ve cezalarını bulmalıdır diyerek OHAL’in kaldırılmasını, soruşturma geçirmeden, yasal kanıt ortaya konulmadan, objektif olarak yargılanmadan haksız yere ihraç edilen meslektaşlarımızın da bir an önce görevine döndürülmesini talep etmiştik. Ve zaman bizi haklı çıkararak 12 Ocak 2018 günü gece yarısı 30299 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 697 sayılı KHK ile ilimizde görevinden ihraç edilen Dr.N.G, Dr.Ş.G ve Dr.V.A kamudaki görevlerine iade edilmişlerdi.

ASLAN GÖREVİNE DÖNDÜ

Tabip Odasının açıklamasında göreve iade edilen doktorun itibarını kim verecek denildi. Açıklamada ‘’Ancak bu kez ayni gerekçelerle 11 ay sonra açığa alınarak açıkta bekletilen Dr. İlter Aslan 697 sayılı KHK ile ihraç edilmiş olup; bu meslektaşımızın hukuk devletine yakışır şekilde yargılanmasını talep etmiştik. Diğer meslektaşlarımız gibi 1 yıldan fazla süredir açıkta olan meslektaşımız Dr.İlter Aslan’ın da göreve iade edildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Meslektaşımızın görevine iade edilişinin, öngörü ve talebimizde yine haklı çıkmanın sevincini yaşıyoruz. Meslektaşlarımız görevlerine iade edilmiş olsalar da bu sürede meslektaşlarımızın aileleri ile birlikte bu toplumda “suçlu”, “öteki” ve “vatan haini” ilan edilerek yaşadıkları travmalar, bozulan psikolojileri ve örselenen onurları göz önüne alınarak durumun nasıl telafi edileceğini yetkililere tekrar sormak istiyoruz. Meslektaşlarımızın İade-i itibarları sağlanacak mıdır? Yaşanılanlardan dolayı kendilerinden özür dilenecek midir? Yoksa yine “pardon” denilerek hiçbir şey olamamış gibi mi davranılacaktır? ’ifadeleri yer aldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu