Semra AMAN AKYÜREK

İL BAŞKANI DEDİĞİN…

Kimler geldi kimler geçti. Bilirsiniz Ajda Pekkan’ın güzel ve unutulmayan bir şarkısıdır bu. Bende bu şarkıyı siyasettekiler için söylüyorum. Sadece ‘kimler geldi kimler geçti’ diyorum. Siyasette önde olan isimlerle ilgili yazılarımı bugüne kadar hep dile getirmişimdir. Takipçilerim bilir. Hafızalardan silinmeyen ne siyaset adamları geldi geçti kalemimden ve hala kalemimin ucundalar…Balıkesir için…

Bugün AK parti’nin il Başkanı Hasan Demiraslan ve daha öncede bir yazımda dile getirdiğim Ragıpcığımın hata zincirindeki halkalara yine takılmam nedeniyle konuyu dile getirme isteğini duydum. En sonda kısa zaman önce Ak Partili olan Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ile ilgili yazılarım olmuştu. Siyasetin önde gelenleri ile araştırılarak, kaynağı sağlam eleştiri yapıyor ve birşeyler söylüyorsam hangisi çıkmadı?

*Haliyle saygı, sevgi ve birliktelik ektiğimiz bugünlerde, işim gereği nasıl ki Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ender Biçki ile ilgili ve geçmiş dönemlerde Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanları ile ilgili yazdığım yazılar olduysa elbette ki Adalet ve Kalkınma Partisi’nin İl Başkanı ile ilgilide olacak. Doğruya doğru eğriye eğri demezsek bizi kim okuyacak? Durduk yere yazmıyoruz. Var ki bir görüp bildiğimiz bizde düşüncelerimizi dile getiriyoruz. İşimiz bu değil mi? Yani benim işim siyaset değil benim işim gördüğüm bir yanlış varsa; şehir adına, insan olma adına bunu dile getirmek olmalı… Ben diyorum ki ‘Benim şehrim Balıkesir, Ben Balıkesir’im. İşin özünü anlayana…

İlgili Makaleler

Gelelim konuya bugünlerde elzem olan ve dilden düşmeyen Kudüs le ilgili 81 ilde açıklamalar yapılıp STK’lar kınama yayımlıyor. Trump’ın skandal kararı sonrası Uluslararası Basın Kuruluşları Trump’ın çöküşünü değerlendiriyor. TV’lerde hergün yeni ve taze açıklamalar yapılıyor. İşin özü konu mühim. Bizde bu konuda hassas olmalıyız. Biz olmalıyız da iktidar partisinin Balıkesir İl Başkanı Hasan Demiraslan bu konuda neden hassas değil? Açıklama sadece ele bir kağıt alıp okumak mıdır? Konuyla ilgili sorulacak sorulara hiç yanıt vermemek midir? Sorulması düşünülen sorulara cevap için aradığınızda telefona cevap vermemek midir? Bu kadarla da kalmayıp adına ‘Basın açıklaması’ dediğiniz ancak basına bir mail yada bir telefonla haber vermeden kendi kendinize sosyal medyada duyurduk diyerek işin içinden çıkmak mıdır?

Öyleyse bu bize göre değil. Bu yapılan, ‘ basın açıklaması değil sadece açıklamadır’ diyerek halkla birlikte olmalısınız. ‘Sosyal medyadan basın açıklaması yapacağımızı duyurduk’ diyerek, ‘Danışmanımız basın mensubu’ diyerek, Ajansa düşer yerel gazeteler oradan kopyalayıp yapıştırır diyerek bu iş olur mu?

Ajansa abone olabiliriz. Peki bizden ekmek yiyen muhabirin suçu ne? O haberi, bu haberi, şu haberi alsın ajanstan kopyalayıp koysun işinden mi olsun?  Yada Ak Parti’nin sosyal medyasını 24 saat neden takip etmiyorsun diye mi kızalım. Duyurduğun sosyal medyada parti gezilerin vb. parti üyelerinin takip etmesi gereken yazıların var. Peki basın bunu neden takip etsin? Etsin etmesine belki oradan haber çıkartır ancak duyuru yapacak mı diye hergün anlık paranoyaklık mı yapsın?

Velhasıl diyeceğim o ki; Balıkesir’in İl Başkanları nasıl olmalı diye hep düşünmüşümdür. Şimdi bunu yineliyorum Ak Parti’nin İl Başkanı nasıl olmalı? Bir il başkanı her şeyden önce halktan taraf olmalı, halkı kucaklayabilmeli, iyi ve kötü günlerinde partililerinin yanında olmalı. Sözünün eri olmalı, günümüz siyasetçilerinin yaptığı gibi he he diyerek insanları başından savmamalı, çok bekletmemeli. ilçe örgütlerini halkı kucaklayan kişilerden oluşturmalı, onlarla sürekli istişare etmeli. Ötekileştirmekten kaçınmalı. Halkın menfaatlerini gözetmeli, haksızlıklara karşı gelmeli. Yoksulun da zenginin de sofrasında oturabilmeli, ne oldum delisi olmamalı. Protokoldeki yerini korumalı yeri geldiğinde sosyal protokolü etkin kullanmalı. Her konuda duyarlı davranmalı, kibirden kaçmalı, 24 saat boyunca iletişimini koparmamalı, telefonlarına cevap vermeli. Bir değil iki değil üç değil 5 değil cebinde ki telefon ne için? Dedirtmemeli. İl başkanları kapılarını halka açık tutmalı. Görev aldıysa genel başkanını en iyi şekilde temsil edebilmeli… Ve birde Balıkesir’de basın olduğunu unutmamalı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu