GündemSpor

İlk turnuva ilk heyecan

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Balıkesir Şubesi’nin ilk kez düzenlediği satranç turnuvası büyük katılımla gerçekleştirilirken, turnuvanın gelenekselleşmesi için de büyük bir adım atıldı.

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Balıkesir Şubesi’nin düzenlediği satranç turnuvası 14-15 Nisan tarihlerinde Balıkesir Uğur Okulları’nda gerçekleştirildi.

Dört kategoride düzenlenen turnuvaya 113 sporcu katıldı. Ulusal Kuvvet Derecesi (UKD) 1300’ün üstünde olan sporcuların yarıştığı A Grubu’nda Yılmaz Yaman 5 maçın tamamını kazanarak, namağlup şampiyonluk kupasına uzandı. Bu kategoride Alper Sümer Güç 4 puanla ikinciliği kazandı. Tolunay Kenç ise 3.5 puanla üçüncü oldu. 3 puanlı oyunculardan Kerem Adnan Betik 4. , Mete Albayrak 5. oldu. Elifnaz Akat ise A kategorisinde en iyi bayan sporcu ödülünü aldı.

1300 altı UKD’ye sahip sporcuların mücadele ettiği B Grubu’nda Mustafa Efe Gültepe 4.5 puanla şampiyon oldu. 4 puanlı Mehmet Gül, Orkun Denli ve Tunay Ceylan ile 3.5 puanlı Emre Eşme diğer dereceleri paylaştı.

KIZLARDA YALÇIN KAZANDI

Kızların yarıştığı C kategorisinde Fahriye Zeynep Yalçın 5 maçta 5 galibiyetle birinci oldu. Evra Bayrak, Defne Derya Süsin, Simay Ceylan ve Beril Akbulut 4’er puanla ilk 5 içinde yer aldı.
Turnuvada 2010-2011 doğumluların yer aldığı D Grubu’nda Doruk Çakır şampiyonluğa ulaştı. Bu kategoride Emir Sözat ikinci, Yağmur Nilay Gürkaş üçüncü oldu. Burak Karakaş ve İbrahim Tekir ilk 5’e girerek, madalya kazandı.

TÜRKAV Satranç Turnuvası’nda dereceye giren sporcular turnuvanın ardından okulda düzenlenen törenle ödüllendirildi. TÜRKAV Balıkesir Şube Başkanı Adnan Tatoğlu, vakıf yönetim kurulu üyesi Haktan Elaldı, Uğur Okulları Müdürü Mustafa Kuvancı ve Türk Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Ahmet Baki dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları sundu. Sporculara kupa ve madalyanın yanısıra kitap hediye edildi.
TÜRKAV Şube Başkanı Adnan Tatoğlu, ilk kez düzenledikleri turnuvaya katılımdan duyduğu mutluluğu dile getirirken, “Bu turnuvayı önümüzdeki yıllarda da düzenleyeceğiz ve geleneksel hale getireceğiz” dedi.
Satranç İl Temsilcisi Erdem Özgören ise Balıkesir’in son yıllarda satrançta büyük ilerlemeler kaydettiğini belirtirken, 4 bin 188 lisanslı sporcuya ulaştıklarını vurguladı. Özgören bu turnuvaya katkıları için TÜRKAV ve Uğur Okulları’na teşekkür etti. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu