GündemSiyasetTürkiye Gündemi

İMZA TOPLAMA İÇİN GÖZLER 16 TEMMUZ’DA

Muharrem İnce, 24 Haziran seçimleri sonrasında partisinde değişim talep etmiş, Kemal Kılıçdaroğlu’ndan çekilmesini istemişti.

Bir süredir delegelerle temas halinde olan İnce’nin ekibi, 650 civarında delegenin desteğini aldıkları iddiasında. Ancak İnce’nin seçim gecesi açıklama yapmaması hem parti tabanında hem de delegelerde tartışma yarattı. Delegeden destek isteme sürecinde karşılaşılan bu soruna karşı Muharrem İnce’nin yeni bir hamle yapacağı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre; Muharrem İnce o gece Genel Merkezin kurduğu sistemin yeterli düzeyde çalışmadığını, kendisine sağlıklı bir veri akışı sağlanmadığını söyleyecek. Açıklama yapmamasını bu gerekçeye dayandıracak. İnce’nin perşembe akşam bu çıkışı yapması, 16 Temmuz Pazartesi günü de kurultay için noterden imza alma sürecini başlatılacağı ifade ediliyor. Delegelerden de kurultay için baskı geldiğini savunan İnce kanadının, 16 Temmuz’da imzaları almaya başlaması halinde 30 Temmuz’a kadar 630 imzaya ulaşması gerekiyor. Toplanan imzalar Genel Merkez’e iletiliyor ve incelemeye alınıyor. NTV’nin haberine göre İmzalarda mükerrer ya da geçersiz yoksa parti yönetiminin en geç 45 gün içinde kurultayı toplaması gerekiyor. Ancak Genel Merkez, İnce ve ekibinin yeterli imzayı toplayamayacağını savunuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu